Arsenić: Beuc napravio veliku grešku

0

ZVORNIK – Bivši reprezentativac Jugoslavije u skokovima u vodu Nenad Arsenić rekao je Srni da je Slovenac Andrej Beuc /34/, koji je nestao nakon skoka u Drinu u Zvorniku, napravio veliku grešku, jer je sa 20 metara visine u vodu „ušao“ bez postavljenih ruku ispred.
„Nakon te greške, sve zavisi od položaja glave. Beucova glava je, kako sam zaključio na televizijskim snimcima, pri ulasku u vodu bila pod uglom od 90 stepeni i ubačena prema stomaku, odnosno `podmotana`. Andrej je, vjerovatno, dobio udarac u zatiljak kada najčešće puca četvrti pršljen na kičmi. Čim se to desi, gubi se kontrola nad rukama i drugim dijelovima tijela“, objasnio je Arsenić, koji je i višestruki pobjednik u skokovima sa Gradskog mosta u Banjaluci.

Iskusni skakač je naveo da je Beuc mogao da nakon skoka uroni u Drinu čelom, ali da u tom slučaju nije moguće da pukne pršljen već da skakač dobije potres mozga i padne u nesvijest.

„To je moguće kada se skoči sa visine veće od 15 metara, a ruke ne postave ispred. Ipak, to je manje vjerovatno u ovom slučaju. Ostavimo konačnu riječ ljekarima koji će najbolje objasniti šta se zapravo desilo“, rekao je Arsenić.

On ističe da se juče u Zvorniku nije smjelo desiti da najmanje dva ronioca ne budu u vodi prilikom skokova, što je obaveza kada je voda pod sjenom ili mutna.

„Andrej, koga sam lično poznavao i sa kojim sam lani skakao u Jajcu, profesionalni je padobranac i iskusan skakač. On je tri puta izranjao i bio na površini vode. Žalosti me što ljudi nisu skočili“, rekao je Arsenić.

U Zvorniku se i dalje traga za tijelom Andreja Beuca iz Krškog, koji je nakon skoka sa mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića u Zvorniku nestao u Drini.

Beuc je nastupao na takmičenju organizovanom u okviru manifestacije „Zvorničko ljeto“ koja je prekinuta odmah nakon nemilog događaja.

Gradska uprava Zvornik izrazila je saučešće porodici Beuca.

Svi skakači su potpisali izjave da skaču na sopstvenu odgovornost.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare