Arlov na Sokocu sa porodicama koje će ugostiti djecu sa Kosmeta

0

SOKOLAC – Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov sastaće se danas sa načelnikom sokolačke opštine Milovanom Bjelicom, rukovodstvom Osnovne škole „Sokolac“ i porodicama koje će 25. juna primiti 46 djece iz sela Parteš i Pasjane.

Sastanak će biti održan u Osnovnoj školi „Sokolac“ sa početkom u 12.00 časova, najavljeno je iz banjalučkog Odbora za pomoć Srbima Kosovu i Metohiji.

Arlov je ranije rekao Srni da opština Sokolac prvi put učestvuje u projektu „Spojimo djecu Kosva i Metohije i Republike Srpske“, ovog puta desetom jubilarnom, od 25. juna do 2. jula.

„U okviru ovog projekta doći će oko 600 djece, nastavnika, djece i mladih sa poteškoćama u razvoju u pratnji roditelja iz Udruženja roditelja „Podrži me“ sa Kosova i Metohije, kao i jedan autobus srpske djece iz Gline sa Banije“, kaže Arlov.

On je naveo da žele da upoznaju porodice sa Sokoca koje će primiti djecu sa Kosmeta i da im zahvale na učešću u projektu, kao i rukovodstvu škole i opštine.

Bjelica je rekao Srni da je sve spremno za drage goste, da će roditelji sokolačkih osnovaca primiti 46 djece, a da će lokalna uprava obezbijediti smještaj za nastavnike i prateće osoblje u jednom do ugostiteljskih objekata sa smještajnim kapacitetima u gradu.

Direktor Osnovne škole „Sokolac“ Đorđe Rajić izrazio je zadovoljstvo što su se roditelji rado odazvali pozivu i što će Arlov danas razgovarati sa njima o projektu „Spojimo djecu Kosva i Metohije i Republike Srpske“.

Ove godine djeca sa područja cijelog Kosmeta biće smještena sedam dana u 450 porodica svojih vršnjaka širom Republike Srpske, i to iz Prijedora, Banjaluke, Gradiške, Prnjavora, Čelinca, Broda, Šamca, Pelagićeva, Doboja, Bijeljine, Sokoca, Istočnog Novog Sarajeva i Trebinja.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare