Apel za pomoć ugroženom stanovništvu

0

Crveni krst Republike Srpske (RS) pozvao je sve ljude dobre volje, privredne organizacije, institucije, ustanove i pojedince da se uključe u akciju prikupljanja pomoći za stanovništvo ugroženo poplavama.

U opštinama Bijeljina, Zvornik, Novo Goražde, Foča, Nevesinje i Bileća u katastrofalnim poplavama direktno je ugroženo više od 20 000 stanovnika, dok je u proteklom periodu evakuisano 3 800 porodica, saopšteno je iz Crvenog krsta RS.

Prema podacima Civilne zaštite RS, voda se u određenim dijelovima opština povukla ili se još uvijek povlači, dok su posljedice ove katastrofe još uvijek nesagledive.

U najbliže opštinske i gradske organizacije Crvenog krsta svakog dana od 8.00 do 15.00 časova mogu se dostaviti odjeća, obuća, posteljina, deke, hrana (brašno, šećer, ulje i ostale životne namirnice), pelene za bebe, higijenski paketi, ogrev kao i ostali vidovi pomoći.

Novčana sredstva zainteresovani mogu da uplate na žiro-račun Crvenog krsta RS na broj 571-050-00000342-85 kod Komercijalne banke, sa naznakom „Pomoć stanovništvu ugroženom poplavama“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare