Apel za hitno rješavanje problema drvoprerađivača

0

SOKOLAC – Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica apelovao je na rukovodstvo preduzeća „Šume Srpske“, resorno ministarstvo i Vladu Republike Srpske da hitno riješe problem drvoprerađivača i ostalih koji se oslanjaju na prirodne resurse Romanije, „čiji je opstanak ugrožen“.
On je naveo da apel upućuje zbog višegodišnje nebrige za javni resurs od presudnog značaja ne samo za opštinu Sokolac, već i za cijelu Republiku Srpsku, u kojem se našao zbog loše poslovno-kadrovske politike rukovodstva „Šuma Srpske“.

Iz Informativne službe opštine Sokolac saopšteno je da Bjelica traži da se u rješavanje ovog problema što prije uključi direktor preduzeća „Šume Srpske“ Risto Marić, te da ukoliko nije u stanju da to riješi, podnese ostavku.

On je pozvao pravosudne institucije Republike Srpske da rade svoj posao i da rješavaju predmete koji se odnose ne krivična djela u vezi sa ovim javnim preduzećem.

„Još jednom pozivam stanovnike Sokoca i regije da ne nasjedaju na sve učestalije provokacije pojedinaca koji kroz ovu borbu žele da zadrže svoje statuse u političkom i ličnom smislu“, poručio je Bjelica.

Članovi Udruženja drvoprerađivača Sokolac blokirali su jutros raskrsnicu na Podromaniji, zahtijevajući da se ispune njihovi zahtjevi i upozoravaju da će ostati tu sve dok im se ne obrate predstavnici viših nivoa vlasti u Republici Srpskoj.

Drvoprerađivači Sarajevsko-romanijske i gornjodrinske regije zahtijevaju bolje uslove za obezbjeđenje i raspodjelu šumskih drvnih sortimanata i pozivaju na odgovornost aktere dosadašnje poslovne politike u oblasti šumarstva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare