Apel vozačima da smanje brzinu u blizini škola

0

ISTOČNO SARAJEVO  – Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo apeluje da vozači budu oprezni, da smanje brzinu, pogotovo kada se nalaze u blizini školskih objekata, te da, s obzirom da danas počinje drugo polugodište školske 2015/2016. godine i da se očekuje povećan broj školaraca na ulicama, poštuju saobraćajna pravila i propise kako ne bi došlo do neželjenih posljedica.

Policijske aktivnosti ogledaju se u pojačanom radu i prisustvu policije u urbanim zonama u blizini školskih objekata, te pojačanoj kontroli saobraćaja sa akcentom na brzinu kretanja vozila, saopšteno je iz CJB Istočno Sarajevo.

Policajci će sa početkom nastave u školama pojačano kontrolisati tehničku ispravnost autobusa kojima se vrši prevoz učenika, te kontrolisati i sankcionisati vozača koji budu nepropisno parkirali vozila u zonama oko škola, vrtića i pješačkih staza čime bi se mogla ugroziti bezbjednost školske populacije.

Sa ciljem poboljšanja bezbjednosti djece u saobraćaju kao i ostalih učesnika, CJB Istočno Sarajevo će i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima policije na terenu, te sa provođenjem brojnih akcija koje doprinose zaštiti djece kao najmlađe kategorije učesnika u saobraćaju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare