Apel građanima da preventivno djeluju zbog najavljenog nevremena

0

ISTOČNA ILIDŽA – Zbog najavljenih padavina i mogućnosti olujnih udara vjetra na području Republike Srpske, Štab za vanredne situacije opštine Istočna Ilidža usvojio je zaključke o preduzimanju preventivnih mjera, s ciljem organizovane i pravovremene reakcije na eventualnu pojavu vremenskih nepogoda.

Štab u okviru ovih zaključaka upozorava stanovništvo Istočne Ilidže da preduzme neophodne radnje kako bi se zaštitila imovina i pomoćni objekti od najavljenih olujnih udara vjetra.

Građanima se savjetuje da na vrijeme uklone sve predmete koji mogu pasti sa visina, da izbjegavaju kretanje u blizini dalekovodnih stubova i starih stabala kako bi zaštili ličnu bezbjednost, kao i da planiraju izmještanje pokretne imovine na sigurno, objavljeno je na zvaničnoj stranici opštine Istočna Ilidža.

Sjednici Štaba za vanredne situacije, održanoj danas, osim predstavnika opštine, prisustvovali su predstavnici Policijske stanice Istočna Ilidža, Teritorijalne vatrogasne jedinice Istočno Sarajevo, Crvenog krsta i sekretari mjesnih zajednica ove lokalne zajednice.

Prisutnima su predstavljena upozorenja Republičke uprave civilne zaštite i Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u kojima se navodi da se do petka, 20. januara, očekuju obilne padavine, koje mogu izazvati izlivanje bujičnih vodotoka, pojavu klizišta, kao i značajan porast vodotostaja rijeka.

Takođe, uz obilne padavine očekuje se jak do olujni južni vjetar.

„U pripravnost su stavljena preduzeća koja rade na održavanju, a na dežurni broj civilne zaštite 057/316-027 građani mogu prijaviti eventualne probleme izazvane vremenskim nepogodama“, navedeno je u saopštenju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare