Apel da se voda racionalno troši

0
Ilustracija

ISTOČNO SARAJEVO – Komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ iz Istočnog Sarajeva apelovalo je da se voda iz gradskog vodovoda troši savjesno i racionalno jer je zbog vrućine enormna potrošnja, koja prijeti da uruši uredno vodosnabdijevanje svih stanovnika grada.

Iz ovog preduzeća su naveli da u gradskom vodovodnom sistemu ima dovoljno vode za sve potrošače, ukoliko se racionalno troši.

Nenamjenska potrošnja je, napominju iz „Vodovoda“, navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje bazena, pranje pločnika, terasa i dvorišta, zloupotreba hidranata i slično.

Ukoliko se trend nenamjenske i neracionalne potrošnje vode nastavi i narednih dana, u „Vodovodu“ će biti primorani da privremeno isključe sa gradske vodovodne mreže potrošače koji vodu koriste za navodnjavanje poljoprivrednih i zelenih površina, punjenje bazena, pranje pločnika i dvorišta.

„Neracionalna i nenamjenska potrošnja za posljedicu ima povremeno slabiji pritisak u mreži, ubrzano pražnjenje rezervoara, kao i narušavanje sistema vodosnabdijevanja, a krajnji rezultat je otežano vodosnabdijevanje pojedinih dijelova grada“, ističu iz „Vodovoda“.

Poseban akcenat i neracionalna potrošnja je primijećena u zalivanju poljoprivrednih površina rano ujutro i od 18.30 do 21.30 časova.

„Razmatramo i mogućnost ograničavanja dotoka vode za pojedina naselja u skladu sa brojem stanovika i stvarnim potrebama uvećan za određeni procenat“, dodaju iz „Vodovoda i kanalizacije“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare