Antiruske mjere na Balkanu isključivo antisrpske

0

ISTOČNO SARAJEVO – Analitičar i stručnjak iz oblasti bezbjednosti i terorizma DŽevad Galijašević izjavio je Srni da SAD nastavljaju da vode hibridni rat protiv Rusuje, ali i protiv svake elementarne forme državnosti na Balkanu i to novcem koji bjesomučno štampaju i koji uopšte nema pokrića.

„Borba protiv ruskog uticaja na Balkanu ima samo jednu svoju manifestaciju, a to je borba protiv srpskog uticaja, protiv ustavne, političke snage Republike Srpske, protiv uticaja i snage Srbije, protiv Srba na Kosovu i u Crnoj Gori“, istakao je Galijašević.

Komentarišući vijest da je američki Kongres odredio od 2017. do 2022. godine 1,5 milijardi dolara podrške u okviru Fonda za borbu protiv ruskog uticaja /CRIF/, a za BiH čak 80.846.580 dolara, Galijašević je rekao da je sav taj silni novac, ma koliko bio dio antiruskog rata, u načelu usmjeren protiv Srba i njihovog, institucionalnog nacionalnog, okupljanja i zajedničkog djelovanja.

„Prividno samo kao antiruske mjere na Balkanu, te mjere su isključivo antisrpske“, tvrdi Galijašević.

On se osvrnuo i na ulogu američke Ambasade u BiH, rekavši da je ova diplomatska institucija centar koji gradi i održava sistem korupcije u BiH kao dominantan sistem ukupnih društvenih odnosa BiH.

„Iz ove ambasade upravlja se procesima koji najmanje predstavljaju interes SAD, a još manje interes građana BiH. Od te forme i suštine politike, korist ima vrlo uzak krug ljudi orijentisanih samo na lični interes i vlast. Oni se, pri tome, stavljaju iznad ustava i zakona zemlje u kojoj djeluju nazovi, službenici ambasade“, naveo je Galijašević.

Kao povoljnu okolnost, dodao je Galijašević, koriste udaljenost svoje matične države.

„Podmićivanje lojalnih političara iz EU koji djeluju u BiH i šalju lažne informacije matičnim zemljama, tajne transakcije i pranje novca, komunikacija i koordinacija sa vehabijsko-terorističkim subjektima u BiH, doturanje novca pod krinkom `diplomatske pošte` i diplomatskih poslova – osnovna su priroda funkcionisanja i poslovanja američke Ambasade u Sarajevu“, upozorio je Galijašević.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Arhiva)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare