Ansambl „Kolo“ 2. novembra u Palama

0

U okviru desetodnevne turneje po najvažnijim kulturnim centrima Republike Srpske povodom obilježavanja 65 godina  postojanja, Ansambl narodnih igara i pjesama Srbije „Kolo“ iz Beograda potvrdio je danas svoje gostovanje na Palama 02. novembra 2013. godine.

Koncert ovog renomiranog ansambla biće održan u SPC „Peki“ koji su predstavnici srpskog nacionalnog ansambla već posjetili i dali najveću ocjenu tehničkim predispozicijama potrebnim za njihov nastup.

Svjetski prepoznatljiv po neponovljivom stilu i originalnosti scenskog predstavljanja tradicionalne srpske kulture „Kolo“ je od svog osnivanja iskonski ambasador pravoslavlja i bogatog etnološkog nasljeđa koje uspješno prezentuje na svim kontinentima.

Po visokim međunarodnim standardima, „Kolo“ je već decenijama rangirano među najcjenjenije profesionalne umjetničke anasamble u svijetu, kako po kvalitetu i atraktivnosti svojih nastupa, tako i po ukupnom broju odigranih koncerata i milionima gledalaca širom svijeta koji su njima uživali.

Opština Pale je pokrovitelj nastupa ansambla „Kolo“ na Palama, a dio troškova organizacije snosi i Ministarstvo informisanja i kulture Srbije.

(www.palelive.com / D.B.)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare