Andrea Brklja učenik generacije

0

SOKOLAC – Andrea Brklja je proglašena za učenicu generacije u Osnovnoj školi Sokolac za 2016/2017 školsku godinu, Uroš Đerić za sportistu godine u ovoj školi.


„Ovo je jedna od boljih generacija Osnovne škole Sokolac, jer od 94 učenika devetih razreda, njih 27 su odlični đaci“, istakla je na današnjoj završnoj priredbi direktor škole Divna Janković.

Prema njenim riječima, na konkurs za učenika generacije su se prijavila četiri kandidata, a komisija za izbor je osim odličnog uspjeha u devet godina školovanja, za kriteriji uzela i druge rezultate.

„Na osnovu niza nagrada na školskim regionalnim i republičkim takmičenjima iz više nastavnih predmeta, te nagradama na takmičenjima u literarnim radovima i vannastavnim aktivnostima najviše uspjeha imala je učenica Andrea Brklja“, rekla je Jankovićeva.

Andrea je dobitnica treće međunarodne nagrade na konkursu za literarni rad raspisan u Novom Sadu o temi „Svetosavlje i naše doba“.

Učenica generacije Osnovne škole Sokolac, položila je već prijemni ispit za upis u Vojnu gimnaziju u Beogradu.

Andrea Brklja se od prve učiteljice Olivere Kovačević, razrednog starješine Radomira Ristovića, od nastavnika i svoje generacije oprostila tek napisanim stihovima „Ponosni moji“, koje je izreciotovala na priredbi i dobila buran aplauz.

U Osnovnoj školi Sokolac u ovoj generaciji ima šest „vukovaca“ – Andrea Brklja, Zorana Milidragović, Sara Orašanin, Una Mojsilović, Anamarija Kanostrevac i Anastasija Nešković.

Za sportistu generacije izabran je Uroš Đerić, jedan od najperspektivnijih mladih sportista opštine Sokolac u 2015. godini, najbolji u trčanju na 100 metara na regionalnom i republičkom takmičenju osnovaca i srednjoškolaca u ovoj godini, te zapažen fudbaler i karatista.

Završnu priredbu za osnovce i njihove roditelje pripremili su, članovi školske dramske sekcije i učenici devetih razreda.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare