Analizira se perspektiva preduzeća Famos Koran

0

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević rekao je da resorno ministarstvo sa javnim preduzećem “Nikola Tesla” analizira tržište i perspektivu Radne organizacije Famos – Koran na Palama, kako bi se zajedno sa Famosom iz Istočnog Sarajeva obezbijedilo tržište i normalna proizvodnja za Famos – Koran.


“Ukoliko dođemo do pozitivnih pokazatelja da je moguće organizovati proizvodnju i da postoji tržište, Ministarstvo će predlagati Vladi da donese odluku, ali još nismo došli do takvih pokazatelja”, rekao je Kovačević Srni.

On je istakao da je riječ o kompaniji koja je u stečaju, dodavši da resorno ministarstvo, odnosno Vlada Srpske, tu nema nikakve nadležnosti, ali da se razgovara sa stečajnim upravnikom i da se ispituje tržište da li uopšte ima perspektive u Famos – Koran Pale.

“Vidjećemo u narednom periodu, šta će se uraditi. Vlada je razmatrala informaciju Ministarstva industrije, energetike i rudarstva i ostavila mogućnost da ministar finansija i ministar industrije, energetike i rudarstva zajedno sa preduzećem `Nikola Tesla` još jednom preispitaju mogućnosti i perspektive Famos- Koran Pale”, zaključio je Kovačević.

Radnici, sindikat, upravnik i lokalna zajednica očekuju da će Vlada Republike Srpske veoma brzo donijeti odluku o prodaji i pokretanju proizvodnje Radne organizacije Famos – Koran na Palama.

Stečajni upravnik ovog preduzeća Radoslav Bratić rekao je ranije da je Vlada Srpske 29. maja donijela zaključak da javno preduzeće “Nikola Tesla” sačini prijedlog o mogućnosti pokretanja proizvodnje i kupovine Famos – Korana.

“Nadam se da će Vlada Republike Srpske u najkraćem vremenskom roku donijeti pozitivnu odluku i uputiti pismo namjere Skupštini povjerilaca koja će se konačno izjasniti o prodaji preduzeća”, rekao je Bratić.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments