Ana Nešković učenik generacije

0

SOKOLAC – Ana Nešković sa Sokoca, koja se istakla po uspjehu u nastavnim i vannastavnim aktivnostima, izabrana je za učenika generacije u lokalnom Srednjoškolskom centru „Vasilije Ostroški“, rekao je Srni direktor ove ustanove Miroslav Maksimović.

Maksimović je naglasio da učenici ovog srednjoškolskog centra sutra i prekosutra, 10. juna, brane svoj maturski rad – onlajn, putem grupa na „Vajberu“, u junskom ispitnom roku.

„Izdavanje diploma za ove učenike planirano je za ponedjeljak, 15. jun“, najavio je Maksimović.

On je istakao da u završnim razredima ovog srednjoškolskog cnetra ima 83 učenika u školi na Sokocu i 16 u Područnom odjeljenju na Han Pijesku.

Maksimović je naglasio da, prema planu upisa u školsku 2020/2021. godinu, u ovom srednjoškolskom centru mogu biti upisana ukupno 144 učenika u šest odjeljenja.

On je naveo da je u školi na Sokocu planirano po jedno odjeljenje Gimnazije – opšteg i informatičko-računarskog smjera.

„U struci šumarstvo i obrada drveta planiran je upis jednog odjeljenja šumarskih tehničara, a u struci ekonomija, pravo i trgovina jedno odjeljenje ekonomski tehničar u školi na Sokocu“, rekao je Maksimović.

Maksimović je naveo da je u Područnom odjeljenju Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“ na Han Pijesku za narednu školsku godinu planiran upis jednog odjeljenja Gimnazije, opšteg smjera, te u struci šumarstvo i obrada drveta jedno odjeljenje šumarskih tehničara.

On je possjetio da se u prve razrede ove škole učenici mogu upisati u junskom roku od 15. do 26. juna i u julskom od 6. do 17.jula.

Učenik generacije Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“ za školsku 2019/2020. Ana Nešković rekla je Srni da je je čini srećnom to što su profesori prepoznali njen veliki trud tokom školovanja i što su je na kraju nagradili za uspješan rad.

Osim odličnog uspjeha tokom školovanja, Anu je, kako kaže, najviše privlačila matematička sekcija, te je donijela više nagrada sa opštinskih i regionalnih takmičenja iz tog predmeta.

Ana je, sudeći po nagradama na opštinskim i regionalnim takmičenjima srednjih škola, bila među najboljima i iz ruskog i engleskog jezika, a u slobodno vrijeme se bavila plesom i igrala košarku.

Neškovićeva planira da upiše Elektrotehniku u Novom Sadu ili Istočnom Sarajevu, jer svoje dalje školovanje vidi u toj oblasti, koja donosi napredak zajednici i njoj kao mladom čovjeku.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare