Amputirci krenuli na pokloničko putovanje biciklima na Hilandar

0

ISTOČNO SARAJEVO – Članovi Udruženja amputiraca Istočno Sarajevo krenuli su jutros, na Vidovdan, na pokloničku memorijalnu biciklističku vožnju do manastira Hilandar, kao znak sjećanja na poginule borce i borce Vojske Republike Srpske /VRS/ Sarajevsko-romanijske regije.
U hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama prethodno je obavljeno bogosluženje za blagoslov. Amputirce su ispratili članovi porodica, veliki broj građana Istočnog Sarajeva i predstavnici opštinskih vlasti.

Predsjednik Upravnog odbora Udruženja amputiraca Srđan Jeremić rekao je Srni da bi, prema planu, u manastir Hilandar trebalo da doputuju 6. jula.

On je podsjetio da je prvo pokloničko putovanje bilo do manastira Tvrdoš, Ostrog i Piva. „Sada idemo do manastira Hilandar, a ruta je duga oko 1.700 kilometara. Putovaćemo preko Višegrada, Užica, Kraljeva… preko Makedonije do Hilandara, a očekujemo da ćemo se vratiti 11. ili 12. jula“, rekao je Jeremić.

On je naveo da osim njega, koji je ratni vojni invalid bez lijeve ruke, na put biciklima kreću i civilna žrtva rata bez obje noge Dejan Zvizdalo, demobilisani borac VRS obolio od karcinoma krvi–penzioner Aleksandar Pajić, dijete poginulog borca VRS Predrag Pušara, dijete demobilisanog borca Neven Pejušić i Petar Dragaš, koji je zadužen za logistiku i podršku učesnicima ovog jedinstvenog poduhvata.

Na ovom pokloničkom putu, koji će pratiti kombi, šestorici amputiraca pridružio se i jedan demobilisani borac VRS iz Broda.

Putovanje je organizovano pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske, Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite, a pomoć su pružili i Fond za profesionalnu rehabilitaciju, Skupština grada Istočno Sarajevo, kao i mnogi privrednici.

Udruženje amputiraca

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare