Ambicije KMF “Jahorina” ulazak u Prvu ligu RS

0

Klub malog fudbala Jahorina je osnovan krajem 2011. godine i jedan je od najmlađih sportskih klubova u opštini Pale. Od osnivanja kluba do danas klub je radio na terenu SC Koran na vještačkoj travi, što nije bila adekvatna podloga za futsal.

Izgradnjom nove sportske dvorane stvorili su se svi preduslovi za nesmetan rad ovog sportskog kolektiva u vrhunskim uslovima.

KMF Jahorina broji oko 40 članova u seniorskoj i juniorskoj kategoriji. Seniorska ekipa je prijavljena za takmičenje u Drugoj ligi RS, koja počinje krajem oktobra. Na nivou BiH ne postoji Premijer liga, pa je Prva liga RS najveći rang takmičenja. Cilj je jedno od prva dva mjesta u Drugoj ligi i plasman u elitu. U KMF se nadaju da imaju kvalitet za takav podvig.

U toku su pripreme za predstojeću sezonu i u narednom periodu se očekuje odigravanje jednog broja prijateljskih susreta. Prvi gost u Palama će biti KMF Tango iz Istočnog Sarajeva 25. septembra u 20.00 časova.

U juniorskoj kategoriji KMF planira takmičenje u Prvoj ligi RS i ambicije u ovoj kategoriji su borba za prvo mjesto. SPC Peki i KMF Jahorina će podnijeti kandidaturu FS BiH za organizaciju završnog turnira u borbi za prvaka.

(www.palelive.com)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments