Ambasador NR Kine Wang Fuguo posjetio Filozofski fakultet u Palama

0

Ambasador NR Kine u BiH Wang Fuguo danas je posjetio Filozofski fakultet u Palama i tom prilikom Katedri kineskog i engleskog jezika donirao udžbenike ispred HanBan-a, Kancelarije za promovisanje kineskog jezika u inostranstvu.

Njegova ekselencija ambasador Wang Fuguo je pored sastanka sa dekanom Filozofskog fakulteta Pale prof. dr Milankom Babić i prorektorom Univerziteta u Istočnom Sarajevu doc. dr Darkom Đogom iskoristio priliku i razgovarao sa prvom generacijom studenata kineskog jezika, gdje je izrazio zadovoljstvo radom i napredovanjem ove Katedre.

Kancelarija za promovisanje kineskog jezika u inostranstvu je donirala ukupno 481 udžbenik koji će olakšati u naprijediti rad studenata na ovoj katedri.

„Otvaranje katedre na Filozofskom fakultetu u Istočnom Sarajevu je za nas vrlo važna stvar. To je prva Katedra za kineski jezik u Bosni i Hercegovini, a brz razvoj Kine iziskuje potrebu za ljudima koji znaju kineski jezik i sinolozima“, izjavio je ambasador NR Kine u BiH Wang Fuguo.

Prof. dr Milanka Babić se zahvalila na donaciji i izrazila zadovoljstvo na dobroj saradnji sa Ambasadom Kine i Kancelarijom za promovisanje kineskog jezika u inostranstvu.

Nakon izjava za medije ambasador Wang Fuguo je održao kratko predavanje studentima Filozofskog fakulteta, a studenti su imali priliku pogledati i kratki film o NR Kini.

Katedra za kineski i engleski jezik na Filozofskom fakultetu u Palama je otvorena prošle godine i trenutno je pohađa 20 studenata.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/ambasador_kine_filozofski_fakultet/] width=[54] height=[54] title=[Ambasador NR Kine Wang Fuguo posjetio Filozofski fakultet u Palama] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare