Ambasador NJemačke u BiH Ulrike Marija Knoc sutra u OŠ „Srbija“

0

Ambasador NJemačke u BiH Ulrike Marija Knoc posjetiće sutra Osnovnu školu „Srbija“ na Palama, potvrdio je danas Srni direktor ove škole Neđo Ždrale. „Povod za ovu posjetu jeste razgovor u vezi sa nastavkom saradnje i pomoći Ambasade NJemačke u BiH našoj školi, konkretno, stomatološkoj ordinaciji“, precizirao je Ždrale.


On je istakao da je njemačka Ambasada u BiH sa 7.000 KM pomogla rad ove ordinacije u prošloj godini, koja su utrošena za nabavku veoma kvalitetnog materijala za popravku zuba učenika ove škole.

„`Srbija` je jedna od rijetkih škola koja ima zubarsku organizaciju sa punim radnim vremenom, za šta smo zahvalni nevladinoj organizaciji `Vrld vižn`, Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske, opštini Pale, Domu zdravlje Pale i Amabasadi NJemačke u BiH“, istakao je Ždrale.

Prema njegovim riječima, u naredna tri mjeseca rezervisani su svi termini za liječenje zuba učenika ove škole, a raspored i prioritete liječenja utvrdio je stomatolog koji je prethodno obavio detaljni pregled svih učenika Osnovne škole „Srbija“.

Ždrale je dodao da su, nakon prevazilaženja određenih objektivnih, ali i subjektivnih poteškoća, intenzivirani radovi na izgradnji fiskulturne sale, za šta je Vlada Srbije izdvojila milion i po maraka, tako da se otvaranje ovog objekta može očekivati u aprilu.

Prema njegovim riječima, ovih dana trebalo bi da bude raspisan tender za unutrašnje opremanje te moderne fiskulturne sale.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare