Ambasador Maroka obećao pomoć biblioteci

0

ISTOČNO SARAJEVO – Ambasador Maroka u BiH Mulaj Abes Kadirik posjetio je danas Matičnu biblioteku Istočno Sarajevo i tom prilikom najavio finansijsku pomoć za opremanje tonskog studija za rad Odjeljenja za slijepa i slabovida lica pri ovoj biblioteci.

„Očekivao sam malu biblioteku sa skromnim fondom, ali ovo je zaista velika i, čini mi se, veoma značajna biblioteka“, rekao je ambasador Maroka.

On je istakao da su biblioteke značajna mjesta i za upoznavanje različitih kultura.

Direktor biblioteke LJiljana Knežević rekla je da je ovo jedna od najznačajnijih kulturnih i obrazovnih institucija u Sarajevsko-romanijskoj regiji i da sa svojih šesnaest odjeljenja i fondom od 115.000 knjiga znatno pomaže u obrazovanje djece i odraslih.

Pored prikupljanja, obrade i izdavanja bibliotečke građe, Matična biblioteka Istočno Sarajevo se bavi i izdavačkom djelatnošću, te tonskim snimanjem, obradom i umnožavanjem knjiga u zvučnom MP tri formatu. Do sada je uz pomoć Radio-televizije Istočno Sarajevo snimljeno 20 novih zvučnih knjiga.

Opremanjem studija za snimanje novih zvučnih knjiga Matična biblioteka će biti u mogućnosti da uz svoja štampana odmah objavi i zvučna izdanja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare