Ambasada Njemačke podržala projekat OŠ Mokro posvećen radu i djelu braće Grim

0

Ambasada Savezne Republike Njemačke u BiH je podržala projekat iz kulture u Osnovnoj školi “Mokro” posvećen radu i djelu braće Grim.

Prije više od dva vijeka, 20. decembra 1812. godine u Njemačkoj je izašla iz štampe prva knjiga “Dječijih i kućnih bajki” braće Jakoba i Vilhelma Grima i tim povodom su poznate bajke bile u središtu pažnje u Mokrom.

Ambasada je pružila finansijsku podršku za šivenje kostima za izvođenje predstave “Snježana i sedam patuljaka”, kupovinu knjiga za opremanje školske biblioteke i kupovinu DVD crtanih filmova za učenike predškolskog uzrasta.

Zajednički cilj je promocija kulturnog identiteta na temelju zajedničkih vrijednosti i upoznavanje njemačke kulture kroz jedan vid izvođenja dječije predstave “Snježana i sedam patuljaka”. Dramska sekcija učenika nižih razreda, koju izuzetno uspješno vode učiteljice Dragana Kujundžić i Sanja Pejović, osmislili su  predstavu na kreativan i zanimljiv način.

Cilj predstave je da pokaže koliko je važno komunicirati sa prijateljima, biti tolerantan, ublažiti rivalstvo i probuditi saosjećanje za prijatelja u nevolji. Veliki broj roditelja, učenika, nastavnika i učitelja su svojim prisustvom uveličali su realizaciju projekta iz kulture.

Kroz priče i događaje djeca se za trenutak vraćaju u čaroban svijet bajki i shvataju smisao da treba da cijene prave vrijednosti, vaspitana su u duhu da budu vrijedni i pošteni, da slušaju starije, poštuje roditelje, da budi vrijedni, da treba da uče, da čine dobro i da pravda uvijek pobjeđuje.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/os-mokro-braca-grim-dec-2013/] width=[54] height=[54] title=[OŠ Mokro] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments