Aleksandar Jugović izborio plasman na ADRENALIN DJ FEST

0

Elektronska muzika polako dolazi u BiH preko Srbije i Hrvatske. Sve je više mladih koji „tonu“ u ovaj muzički pravac, pa se rađa potreba za dobrom „DJ scenom“. Internet i nove tehnologije nekako idu u prilog novim muzičkim žanrovima koji se brzo šire preko mreže, dok najpopularniji žanrovi pop i folk polako gube pristalice.

Novi muzički pravci su karakteristični za veće sredine, gdje novi „pobornici“ polako pronalaze svoje gradske kutke za okupljanje. Za razliku od Sarajeva i Banjaluke gdje postoji veća masa u Palama se do prije nekoliko godina činilo nemoguće gurati nove muzičke pravce. Međutim, pokazalo se da pratimo sve veće sredine i uvijek imamo, ako ništa, onda bar skroman odgovor.

Aleksandar Jugović, učenik srednje škole u Palama je jedan od predstavnika nove mlade struje talentovanih ljudi čiji talas nestrpljivo iščekujemo. Elektronskom muzikom je počeo da se bavi prije dvije godine, a motiv su mu dali spotovi koje je gledao na You Tube.

„Uglavnom sam slušao hip-hop/rap, pratio nekoliko muzičkih kanala, išao na koncerte… Motiv da počnem raditi sa elektronskom muzikom su mi dali spotovi Carla Cox-a i Fedde Le Grand-a“, prisjeća se Aleksandar.

Aleksandar je 1995. godište, a iza sebe već ima solidnu karijeru DJ-a.

„Ja sebe još uvijek smatram DJ-em u razvoju. Dug je i težak put, pogotovo u našoj sredini. Oprema je skupa i potrebno je puno rada i nastupa da bi mogli sebi priuštiti pravi hardver na kojem možete vježbati i raditi. Do sada sam nastupao u klubovima uglavnom u istočnom dijelu RS. Puštam uglavnom tech house, ponekad progressive i electro“, priča naš sugrađanin.

Na Jahorini se od 16. do 18. marta održava ADRENALIN DJ FEST, na kojem će nastupiti sam krem DJ scene BiH. Aleksandar je prijavio svoj demo, koji možete poslušati u prilogu i zahvaljujući kvalitetu probio se do glasanja preko Facebook-a. Zahvaljujući glasovima publike, Aleksandar je sa pet kolega izborio plasman na FEST, gdje će učestvovati još 15 već odabranih DJ-ejeva iz cijele BiH.

„Imam mnogo planova u budućnosti, a festival ću iskoristiti za promociju, prikupljanje potrebnog iskustva i učenje. Trenutno pripremam „remake“ i nakon njegovog izlaska, planiram se ozbiljnije posvetiti promociji, uglavnom preko interneta“, zaključio je razgovor DJ Alex.

DJ Alex – Adrenalin 20 Min Promotional Mix2.mp3

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare