Akcijom GSS-a Jahorina bolesna žena dopremljena u bolnicu Kasindo

0

Zajedničkom akcijom Gorske službe spasavanja „Jahorina“ i policije danas je teško bolesna žena dopremljena u bolnicu Kasindo.
Rukovodilac Gorske službe spasavanja Miro Kalem rekao je Srni da su jutros dobili informaciju da se u mjestu udaljenom oko kilometar i po od bolnice Kasindo nalazi bolesna žena kojoj je potrebna medicinska pomoć.

On je naglasio da su pripadnici Gorske službe spasavanja i policije odmah otišli na lice mjesta sa čamcem za spašavanje i bolesnicu dovezli do puta koji je prohodan, odakle je taksijem odvezena u bolnicu.

Kalem je rekao da je ženi ugrađen pejsmeker i da je teško bolesna, zbog čega joj je hitno potrebna ljekarska pomoć.

Govoreći o stanju na Jahorini, Kalem je rekao da je danas temperatura na vrhu planine minus 35 stepeni i da je prestao padati snijeg, čija visina iznosi 185 centimetara.

On je naglasio da su danas, zbog veoma niskih temperatura, vjetra, te bezbjednosti skijaša u pogon pustili samo dvosjed Praču i ski-lift Poljice koji rade na nižim tačkama.

„Nadam se da će se narednih dana vrijeme stabilizovati nakon čega ćemo imati odlične uslove za skijanje“, rekao je Kalem.


(www.palelive.com / Srna / foto: GSS Jahorina, arhiva)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare