Akcijama do novca za ekskurziju

0

SOKOLAC – Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica razgovarao je sa delegacijom učenika trećeg razreda Srednje škole Sokolac o tome kako obezbijediti novac za ekskurziju za učenike koji su lošeg imovnog stanja.

– Prije ovog sastanka razgovarao sam sa direktorom Srednje škole Sokolac Žarkom Kovačevićem o odlasku naših učenika na ekskurziju, u prvoj polovini iduće godine. Planirano je putovanje u Grčku.

Za roditelje to je znatno novčano izdvajanje, ali za učenike to je događaj koji se pamti cijelog života. Jedan broj roditelja neće moći obezbijediti taj novac i upravo je zato kod mene došla delegacija učenika koji žele da obiđu jedan broj firmi i institucija u Sokocu, kako bi obezbijedili sredstva za ekskurziju za učenika slabog imovnog stanja.

Dogovorili smo se da se na proljeće učenici uključe u akcije čišćenja i uređenja grada i da se uključe u radove na pošumljavanju u Šumskom gazdinstvu „Romanija“. Dakle, ovdje je riječ o tome da učenici žele da zarade taj novac, kako bi svi učenici otišli na ekskurziju. Koordiniraćemo tu aktivnost, a ja apelujem na naše privredne subjekte da pomognu našim učenicima tako što će ih angažovati u tim akcijama, rekao je načelnik Bjelica.

(www.palelive.com / opstinasokolac.net)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments