Akcija „Budi odgovoran, veži pojas“

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na osnovu analiza saobraćajnih nezgoda na putevima Republike Srpske u 2015. godini, utvrđeno je da je u odnosu na 2014. godinu povećan broj poginulih i povrijeđenih vozača, suvozača, putnika, kao i da u većini slučajeva nisu korišteni bezbjednosni pojasevi, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo.
U okviru akcije koju sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske pod nazivom „Budi oprezan, veži pojas“, CJB Istočno Sarajevo tokom februara vrši pojačanu kontrolu saobraćaja sa akcentom na kontrolu korištenja bezbjednosnog pojasa.

Cilj akcije jeste smanjenje posljedica po lica u saobraćajnim nezgodama, kao i podizanje svijesti o potrebi korištenja pojaseva u vozilima.

Iz Centra podsjećaju da su na osnovu Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH propisane kazne za nekorištenje bezbjednosnog pojasa za vozače, punoljetne suvozače i putnike u vozilu u iznosu od 30 KM.

CJB Istočno Sarajevo apeluje na vozače da tokom vožnje na javnom putu obavezno koriste bezbjednosne pojaseve koji predstavljaju jedan od bitnijih elemenata pasivne zaštite u vozilima i koji u znatnoj mjeri mogu da utiču na smanjenje broja i težine povreda vozača i putnika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare