Akcija prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene

0

ISTOČNA ILIDŽA – Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža pokrenula je akciju „Budi human budi svoj“ s ciljem prikupljanja prehrambenih i higijenskih proizvoda za socijalno ugroženo stanovništvo s područja ove lokalne zajednice.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža Ranko Skakavac izjavio je Srni da svake godine, povodom božićnih praznika, organizuju akciju prikupljanja prehrambenih i sanitarnih proizvoda za socijalno ugroženo stanovništvo.

Skakavac je posebno zahvalio volonterima Crvenog krsta, učenicima Osnovne škole „Petar Petrović NJegoš“, koji će svakodnevno volontirati u Tržnom centru „Tropik“.

„Nadam se da ćemo uspjeti da podijelimo oko 150 paketa pomoći. Zahvalio bih i opštini Istočna Ilidža koja je akciju podržala i obezbijedila 80 paketa za socijalno ugrožene stanovništvo, kao i određenim preduzećima koja nam svake godine pruže određenu pomoć“, istakao je Skakavac.

On je dodao da je akcija počela 15. decembra i trajaće do kraja mjeseca, nakon toga će biti formirani paketi, koje će podijeliti početkom sljedeće godine građanima, a onima koji ne budu mogli da dođu u opštinske prostorije Crvenog krsta, volonteri će pakete dostaviti kući.

Skakavac je rekao da se gotovo svakodnevno povećava broj socijalno ugroženog stanovništva.

On je pohvalio rad Udruženja građana „Oplemeni srce“ iz Istočnog Sarajeva koje je svakodnevno obezbjeđivalo topli obrok određenom broju ljudi, ali smatra da to nije dovoljno i da bi lokalne zajednice trebalo da se u tom smislu više uključe.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare