Akcija „Lopta“ daje rezultate – povećano interesovanje djece za sport

0
Akcija

FOČA – Akcija Sportskog saveza opštine Foča „Lopte u mjesne zajednice“ već daje rezultate, jer je sve više djece koja se upisuju u škole sporta, ističu u fočanskoj krovnoj sportskoj organizaciji.

Nakon Lazareva, akcija je organizovana i u Brodu na Drini, a biće nastavljena i u ostalim prigradskim i seoskim mjesnim zajednicama.

Sportski savez obradovao je djecu u Brodu uručivši savjetu ove mjesne zajednice šest lopti, po dvije za fudbal, košarku i odbojku, a ujedno su održani i pokazni treninzi iz ova tri sporta.

Predsjednik Sportskog saveza Duško Rašević napominje da na ovaj način krovna sportska organizacija Foče želi da ukaže na značaj bavljenja sportom i značaj fizičke aktivnosti za djecu.

„Efekti od sporta su višestruki, a to je prije svega jačanje zdravlja kod djece i otklanjanje deformiteta u ranom uzrastu. Nastojimo da podstaknemo što više djece da se bave sportom, a želja nam je i da oživimo mjesne zajednice“, rekao je Rašević.

On je naglasio da se Sportski savez neće zaustaviti na ovoj akciji i da se u skorije vrijeme mogu očekivati i takmičenja u fudbalu, košarci i odbojci između mjesnih zajednica.

Na terenu ispred područne škole na Brodu, kao i u školskoj sali, djeca iz ove mjesne zajednice mogla su zajedno sa djecom iz fudbalskog, košarkaškog i odbojkaškog kluba da učestvuju u pokaznim treninzima.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Brod Duško Drakul zahvalio se Sportskom savezu, istakavši da je ovo pravi način da se djeca odvoje od računara, telefona, interneta i video-igrica.

Trener Odbojkaškog kluba „Maglić“ Vlado Vuković kaže da je ovo odlična ideja Sportskog saveza da svi fočanski klubovi zajedno probaju da izvuku djecu iz njihovih kuća i da ih dovedu na sportska igrališta.

„Vidim da je odziv djece dobar i da se nakon pokaznih treninga upisuju u klubove, tako da je sigurno da će nakon ove akcije škole sporta u Foči biti brojnije. Odbojku trenira dosta djece iz Broda i Miljevine, a najveći problem je prevoz, pa se roditelji organizuju na razne načine“, rekao je Vuković.

Trener Košarkaškog kluba „Sutjeska“ Milenko Ivanović rekao je da će lopte dosta značiti djeci i da se nada da će pokaznim treninzima uspjeti da zainteresuju veliki broj djece da se bave nekim od ovih sportova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments