Akademska zajednica Švedske u ponedjeljak na Univerzitetu

0

ISTOČNO SARAJEVO – Univerzitet u Istočnom Sarajevu biće u ponedjeljak, 7. oktobra, domaćin učesnicima seminara koji Švedski savjet za visoko obrazovanje organizuje da bi se predstavnici akademske zajednice Švedske upoznali sa sistemima visokog obrazovanja u zemljama zapadnog Balkana i ostvarili saradnju sa univerzitetima u tim zemljama.

Na uvodnoj sjednici, osim predstavnika Švedskog savjeta za visoko obrazovanje, učestvovaće i predstavnici akademskih zajednica iz BiH, Srbije, Crne Gore i Makedonije, te predstavnici Delegacije EU u BiH, Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Prorektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu za međunarodnu saradnju i obezbjeđivanje kvaliteta Dejan Bokonjić ocijenio je da je održavanje seminara izuzetno važno za ovaj univerzitet, ali i za cijelu akademsku zajednicu Republika Srpske, BiH i regiona.

“Činjenica da smo domaćini jednom ovakvom skupu predstavlja izuzetno priznanje i podstrek za rukovodstvo da nastavi provođenje strateškog razvojnog plana koji podrazumijeva mobilnost, istraživanje i internacionalizaciju Univerziteta u Istočnom Sarajevu“, rekao je Bokonjić.

On je dodao da je prvi dan seminara posvećen upoznavanju predstavnika akademskih zajednica iz zemalja regiona sa sistemom visokog obrazovanja i univerzitetima u Švedskoj, kao i predstavljanju sistema visokog obrazovanja u zemljama regiona švedskim organizatorima.

“Drugog dana seminara, u utorak, 8. oktobra, predstavnici Švedskog savjeta za visoko obrazovanje posjetiće nekoliko univerziteta i fakulteta u Istočnom Sarajevu i Sarajevu s ciljem konkretizacije dogovora o budućoj saradnji i razmjeni kadrova i studenata”, precizirao je Bokonjić.

Seminar će biti održan u zgradi Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu.

Uvodna sjednica biće održana u 10.30 časova u amfiteatru Muzičke akademije, a učesnici seminara biće dostupni za izjave medijima poslije 11.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments