AK Pale na Kupu evropskih šampiona u Istanbulu

0

Seniorska kros ekipa AK „Pale“ koja je 19.10.2008. godine u Tesliću trijumfovala na ekipnom kros prvenstvu BiH u konkurenciji 16 ekipa, kvalifikovala se za Kup evropskih šampiona u krosu koji će se održati u Turskoj u Istanbulu 01.02.2009. Podsjećamo, Paljani su trijumfovali ispred ekipa AK Zenica i AK Sloboda-tehnograd Tuzla i na Pale donijeli veliki trijumf i pored toga što rade u teškim uslovima. Ovim uspjehom atletičari su obavezali Opštinu Pale, ali i Paljane da im pomognu i da ih podrže u njihovom radu. 

U razgovoru sa trenerom Atletskog kluba Radetom Kaporom, saznali smo da će se tim koji će putovati u Istambul dodatno pojačati. Za sada su sigurni putnici atletičari koji su i najzaslužniji za trijumf u Tesliću, a to su Ješić Goran, Furtula Radoslav, Zeković Vladanko i Obradović Snježan.

Atletičari će se za Istanbul pripremati tri mjeseca, a za prvi mjesec su planirane visinske pripreme na Jahorini 14 dana. U drugom i trećem mjesecu planirani su treninzi na malim nadmorskim visinama, za koje će biti potrebna dodatna novčana sredstva, pa su u AK Pale izrazili nadu da će grad, opština, ali i potencijalni sponzori imati razumjevanja za atletičare, koji su nesumnjivo ostvarili veliki uspjeh.

Palelive.com

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare