Aforističari će ponovo ispravljati “Krivu Drinu”

0
Aforističari će ponovo ispravljati

ZVORNIK – Drugi Festival humora i satire pod nazivom “Kriva Drina” na kome će nastupiti 10 aforističara iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Crne Gore biće održan u Zvorniku u petak, 20. jula.

Na platou ispred Narodne biblioteke i muzejske zbirke, zvorničkoj publici će se predstaviti Grujo Lero iz Bijeljine, Bojan LJubenović iz Beograda, Jovo Nikolić iz Ugljevika, Ekrem Macić iz Konjica, Miladin Berić iz Banjaluke, Esma Sarić iz Sarajeva, Bojan Rajević sa Cetinja, Nebojša Borovina iz Vlasenice, Rade Đergović iz Šapca i Nenad Ćorilić iz Loznice.

Gosti Festivala humora i satire biće Dušan Jokić iz Banjaluke i Aleksandar Perišić iz Kraljeva.

Osnivač i domaćin Festivala Stanislav Tomić podsjetio je da je Festival humora i satire održan prvi put prošle godine u Zvorniku i najavio da će ova manifestacina postati tradicionalna.

Tomić je rekao da ovogodišnji Festival humora i satire donosi i određene novine.

“Ustanovljena je nagrada `Zlatna vijuga` koja se sastoji od akralne statue sa originalnim grbom festivala, plakete i novčanog iznosa”, rekao je Tomić i najavio da će nagrada “Zlatna vijuga” pripasti onom astrofičaru koji bude imao najviše glasova publike.

On je dodao da je Festival osmišljen kao tradicionalna smotra aforističara, komičara i ljubitelja humora i satire, te da organizaciju festivala od ove godine preuzima Javna ustanova Narodna biblioteka i muzejska zbirka Zvornik.

Tomić je dobitnik Vibove nagrade lista “Politika” 2014. godine za mlade satirične stvaraoce i Satirično pero za najbolji aforizam na Međunarodnom festivalu u Bijeljini 2013. godine.

Festival humora i satire “Kriva Drina” počinje u 20.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments