Abazović: Tužilaštvo i Sud BiH i dalje ćute o terorističkom napadu

0

ZVORNIK – Načelnik Policijske uprave Zvornik Goran Abazović rekao je danas Srni da ni poslije četiri godine od terorističkog napada na Policijsku stanicu, u kojem je ubijen policajac Dragan Đurić, a ranjeni Stevo Milovanović i Željko Gajić, nema ni tužilačkog ni sudskog mišljenja ili izvještaja o tom događaju.

„Odgovorno tvrdim da niko od prisutnih tom događaju nije pozvan u Tužilaštvo BiH u svojstvu svjedoka radi davanja izjave, niti je šta drugo učinjeno, čak Policijskoj upravi Zvornik nije vraćeno ni oružje ni uniforma sa vještačenja“, rekao je Abazović, povodom četiri godine od terorističkog napada na tu policijsku stanicu.

Abazović je naglasio da je prioritet policije, poučene iskustvom ovog gnusnog čina, stalna preventivna borba protiv terorizma i nasilničkog ekstremizma, u skladu sa svim propisima i saradnja sa linijskim upravama, odnosno drugim policijskim agencijama.

„Policijska uprava Zvornik, u saradnji sa lokalnom zajednicom, sprovodi projekat preventivnog djelovanje protiv terorizma i nasilničkog ekstremizma“, rekao je Abazović i dodao da su stavljanjem ovog projekta u funkciju Policijska uprava i zvornička lokalna zajednica prve u BiH u ovoj oblasti.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović smatra da preventivno djelovanje na suzbijanju devijantnih ponašanja pojedinaca ili grupa treba da bude stalno u centru pažnje lokalne zajednice, policije i građana.

„Stalno radimo i razgovaramo sa vjerskim vođama, učiteljima, nastavnicima, direktorima osnovnih i srednjih škola, dekanima, roditeljima, predstavnicima mjesnih zajednica, političkim partijama sa ovog područja, a sve u cilju da identifikujemo moguće nečije devijantno ponašanje, bilo koje starosne dobi iz bilo kog naroda“, rekao je Stevanović.

On je naglasio da problem može da bude svako ko se devijantno ponaša i ko je spreman da napravi neki nepromišljen postupak koji bi mogao da košta nečiji život ili da poremeti svakodnevne redovne životne relacije.

„Sa Policijskom upravom Zvornik imamo odlučnu saradnju i mislim da je, u cilju povećanja stepena bezbjednosti na ovom području, bilo izuzetno dobro što smo uspjeli vratiti Centar javne bezbjednosti, a kasnije Policijsku upravu u Zvornik“, naglasio je Stevanović.

Stevanović smatra da se, formiranjem u Zvorniku, Policijska uprava praktično primakla zbivanju svih događaja i dešavanja na ovom području, kao što su, između ostalih, komemoracije u Srebrenici i Bratuncu, te drugi događaji koji iziskuju veće angažovanje policije, a sve radi bezbjednosti građana.

U subotu, 27. aprila na mjestu stradanja policajca Dragana Đurića biće položeno cvijeće i služen pomen, kao i na mjesnom groblju u Karakaju, gdje je ubijeni policajac sahranjen.

Na Policijsku stanicu Zvornik izvršen je 27. aprila 2015. godine oko 19.15 časova teroristički napad, u kojem je ubijen policajac Dragan Đurić, a ranjeni policajci Stevo Milovanović i Željko Gajić.

Teroristički napad izvršio je pripadnik vehabijskog pokreta Nerdin Ibrić iz Kučić Kule kod Zvornika. Ibrić se dovezao ispred Policijske stanice u automobilu „golf 2“ crne boje i uz poklič „Alahu ekber“ /Alah je veliki/ upao u Policijsku stanicu i počeo da puca iz puške zvane „pumparica“.

Teroristički napad izvršen je tokom primopredaje smjene, a prilikom razmjene vatre napadač je likvidiran.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare