Abazović: Stanje bezbjednosti stabilno

0
Abazović: Stanje bezbjednosti stabilno

ZVORNIK – Stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Zvornik u novembru bilo je stabilno i zadovoljavajuće, jer nije bilo događaja koji bi uznemirili javnost, istakao je danas načelnik Uprave Goran Abazović.

Navodeći da je u novembru sprovedeno niz taktičkih mjera i radnji, te da su obezbjeđivani i javni skupovi, Abazović je rekao da je policija sve te poslove obavila profesionalno i u skladu sa zakonom.

Abazović je podsjetio da Policijska uprava Zvornik, u okviru pojačanih aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske od 20. decembra ove do 20. januara naredne godine za vrijeme praznika i veće frekvencije vozila i građana, sprovodi mjere na očuvanju javnog reda i mira i bezbjednosti na svom području.

„U ovom periodu biće pojačan rad policije na terenu u svim oblastima koje spadaju u policijske poslove“, rekao je Abazović na konferenciji za novinare.

Načelnik Sektora krim-policije u Policijskoj upravi Zvornik Mladen Savić rekao je u Zvorniku da je u novembru iz oblasti kriminaliteta evidentirano 77 krivična djela, što je više za 11 odsto u odnosu na novembar prethodne godine.

„Među ovim krivičnim djelima najbrojnija su krivična djela opšteg kriminaliteta kojih je u posmatranom periodu evidentirano 66, dok su tri bila iz oblasti privrednog kriminaliteta, dva iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, te po četiri krivična djela iz oblasti bezbjednosti saobraćaja i onih koja su kažnjiva po krivičnom zakonu BiH“, dodao je Savić.

Savić je naveo da je zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podneseno 68 izvještaja protiv 66 lica, među kojima je bilo pet maloljetnika.

On je dodao da je u novembru evidentirano 19 krivičnih djela krađe i 13 krivičnih djela teške krađe, te po tri krivična djela utaja i oduzimanje tuđe stvari, među kojima je bila jedna krađa motornog vozila.

Načelnik Sektora policije Vladan Vasilić naglasio je da Policijska uprava Zvornik sprovodi akciju „Petarda“, zbog nastupajućih božićnih i novogodišnjih praznika, kada se očekuje povećana upotreba pirotehničkih sredstava.

„U toku ove akcije biće povećana kontrola pravnih lica koja se bave legalnim prometom pirotehničkih sredstava, kao i kontrola i pravnih i fizičkih lica koja se ilegalno bave prometom pirotehničkih sredstava“, rekao je Vasilić.

On je podsjetio da je upotreba pirotehničkih sredstava kažnjiva ukoliko se koristi na mjestiam i na način koji izaziva uznemirenost građana.

Govoreći o oblasti saobraćaja, Vasilić je rekao da je u novembru evidentirana 51 saobraćajna nezgoda, što je više za devet saobraćajnih nezgoda u odnosu na novembrar 2016. godine.

„Od ukupno 12 saobraćajnih nezgoda sa povrijeđenim licima, bila je jedna saobraćajna nesreća sa jednim poginulim, dok su tri saobraćajne nezgode bile sa teško i osam sa lakše povrijeđenim licima“, naveo je Vasilić.

On je dodao da je u novembru na području koje pokriva Policijska uprava Zvornik kontrolisano 3.359 vozila i vozača i evidentirana 1.592 prekršaja zbog kojih je izdato 1.499 prekršajnih naloga.

„Iz saobraćaja su isključena 62 vozila, kao i 132 vozača, od kojih je 109 vozača isključeno zbog vožnje pod dejstvom alkohola“, rekao je Vasilić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments