U toku istraga nakon pljenidbe oružja, nema razloga za uznemirenost

0

FOČA – Iz Policijske uprave Foča saopštili su da je u toku istraga nakon nedavne pljenidbe veće količine oružja u Novom Goraždu i da nema razloga za uznemirenost građana.

Iz Policijske uprave Foča Srni je rečeno da je oružje pronađeno 24. septembra prilikom pretresa kuća u vlasništvu braće čiji su inicijali DŽ.Ć. i I.Ć, koja su članovi lovačkog udruženja, posjeduju dozvole za lovačko oružje i ranije nisu činila krivična djela ili prekršaje.

Pretres je potvrdio sumnje da ova lica, izuzev lovačkog, posjeduju i oružje čije držanje nije dozvoljeno građanima, između ostalog, poluatomatsku pušku „papovku“ i prepravljenu „tandžaru“, te bombu.

Policijska uprava Foča, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, preduzima dalje istražne mjere i radnje radi dokumentovanja krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Pripadnici Policijske uprave Foča, u saradnji sa Upravom za borbu protiv terorizma i ekstremizma Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijskom upravom Istočno Sarajevo, izvršili su pretres na osnovu operativnih saznanja, a uz saglasnost postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, Područne kancelarije Višegrad i po naredbi Osnovnog suda Višegrad.

Tokom pretresa je pronađeno 12 pušaka, tri pištolja, bomba, pet optičkih nišana, pet vojničkih noževa, 1.500 metaka raznih kalibara, dvije cijevi za pušku, jedan metal detektor, jedna službena palica, 812 kapisli, tromblonski nastavak za automatsku pušku, tri komada lovačke optike i šest oružnih listova.

Kako je prenijela RTRS, oružje je pronađeno kod DŽevada i Ifeta Ćosovića, povratnika u Novo Goražde, te da je pod istragom i njihov brat Ahmet.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare