Višečlane i socijalno ugrožene porodice dobile sredstva za đake

0

ISTOČNA ILIDŽA – Rukovodstvo opštine Istočna Ilidža dodijelilo je za 113 višečlanih, socijalno ugroženih porodica i samohranih roditelja gotovo 26.000 KM za kupovinu udžbenika, pribora i školske opreme.

Načelnik opštine Marinko Božović rekao je novinarima na prijemu za roditelje iz ovih porodica da opština Istočna Ilidža od 2017. godine izdvaja novac za kupovinu udžbenika za djecu iz porodica sa troje ili više djece, te da je od ove godine to pravilnikom prošireno i na samohrane roditelje, odnosno roditelje koji se nalaze u stanju socijalne potrebe.

„Podijeljene su odluke za dodjelu sredstava za 113 porodica koje će dobiti sredstva opštine u ukupnom iznosu nešto manjem od 26.000 KM, koji će im biti uplaćen na račune do kraja dana za kupovinu udžbenika“, rekao je Božović.

On je istakao da opština malo kasni sa dodjelom, budući da je školska godina već počela, ali se nada da će taj iznos biti značajan porodicama iz ovih kategorija.

Milanka Vasić je majka šestoro djece i kaže da još dvoje njene djece pohađa školu, te da su joj sredstva dobrodošla.

„Značiće mi puno ova sredstva jer plaćamo prevoz, kupujem knjige i sve ostalo što je potrebno djeci za školu“, rekla je Vasićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare