Opština se odrekla naknade za uređenje zemljišta za srednjoškolski centar

0

ISTOČNO SARAJEVO – Skupština opštine /SO/ Istočna Ilidža danas je donijela odluku o oslobađanju naknade za rentu i uređenje građevinskog zemljišta za izgradnju budućeg srednjoškolskog centra.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović napomenuo je da je riječ o 1,6 miliona KM i da će ova sredstva biti upotrijebljena za izgradnju ovonaknade za rentug objekta.

„U proteklom periodu opština je kupila zemljište, regulacionim planom predvidjela izgradnju srednjoškolskog centra, a urađen je i glavni projekat“, rekao je Božović novinarima.

On kaže da su obezbijeđeni svi potrebni infrastrukturni priključci za budući srednjoškolski centar, te da se očekuje od nadležnih organa Republike Srpske da pokrene proceduru njegove izgradnje.

Načelnik Istočne Ilidže naveo je da bi, prema prvim računicama, izgradnja srednjoškolskog centra u ovoj opštini koštala oko osam miliona KM.

Prema Božovićevim riječima, odbornici su danas donijeli i više odluka u vezi sa kadrovskim imenovanjima u javnim ustanovama i preduzećima, a donesena je i odluka o pokretanju procedure i javnog poziva za kupovinu prostora za smještaj javnih ustanova i preduzeća koje je osnovala SO Istočna Ilidža.

Šef odborničkog kluba SNSD-a Vlado Ćosović tražio je da SO raspravlja o utvrđenom sukobu interesa dvojice odbornika.

„Oni su učestvovali u odlučivanju i donošenju odluka u SO, postavlja se pitanje da li su te odluke validne jer je utvrđeno da su u sukobu interesa“, objasnio je Ćosović.

Navodeći da se radi o odbornicima koji su zakonito izabrani na lokalnim izborima 2016. godine, Božović je rekao da su oni prije utvrđivanja sukoba interesa podnijeli ostavke na odborničke mandate, odnosno mnogo ranije nego što je komisija za sukob interesa to utvrdila.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare