Anamarija Kanostrevac đak generacije

0

SOKOLAC – Anamarija Kanostrevac proglašena je za učenika 57. generacije sokolačkog Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“ i ona je jedini „vukovac“ u završnim razredima ove škole.

Direktor ovog Srednjoškolskog centra Miroslav Maksimović rekao je Srni da će sutra gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić primiti đake generacije iz svih gradskih opština, uključujući i Sokolac, i uručiti im prikladne nagrade.

On je dodao da će i Srednjoškolski centar na Sokocu, u okviru koga djeluje i Područno odjeljenje na Han Pijesku, nagraditi učenika generacije, kao i ostale najbolje učenike u ovoj generaciji.

Maksimović je naglasio da za upis u prve razrede u sokolačkom Srednjoškolskom centru ima mjesta za 120 učenika.

On je podsjetio da prvi upisni junski rok traje od 14. juna, a julski upisni rok od 5. do 16. jula.

Prema planu upisa, u prve razrede ove srednje škole u narednoj školskoj 2021/2022. godini mogu da upišu četiri odjeljenja na Sokocu i jedno odjeljenje na Han Pijesku.

Budući srednjoškolci moći će da se opredijele za gimnaziju opšteg smjera/po jedno odjeljenja na Sokocu i na Han Pijesku/ i po jedno odjeljenje gimnazije računarsko–informatičkog smjera, te za zanimanja ekonomski tehničar i šumarski tehničar na Sokocu.

Maksimović je istakao da je nastavni program u ovoj školskoj godini realizovan u skladu sa mjerama zaštite u vrijeme pandemije virusa korona, kao i kod ostalih srednjih škola u Srpskoj.

Nastava za 87 maturanata sokolačkog Srednjoškolskog centra završena je 11. maja, dok će za ostale ostale učenike biti završena 8. juna.

U sokolačkom Srednjoškolskom centru „Vasilije Ostroški“ u ovoj školskoj godini nastavu su pratila 372 učenika.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare