Broj krivičnih djela manji za 15 odsto

1

Na području u nadležnosti Policijske uprave Istočno Sarajevo za tri mjeseca ove godine evidentirano je 117 krivičnih djela, što je za oko 15 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, rekao je danas zamjenik načelnika Uprave Predrag Ćajić.

„Bezbjednosna situacija na području ove Policijske uprave u prva tri mjeseca je na zadovoljavajućem nivou. Ovaj period karakteriše i pad broja registrovanih krivičnih djela“, naveo je Ćajić na konferenciji za novinare na Palama.

On je dodao da su nadležnom tužilaštvu podnesena 92 izvještaja i prijavljeno 108 lica, od kojih 45 povratnika u vršenju krivičnih djela i tri maloljetnika.

Ćajić kaže da koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu iznosi 75,51 odsto, a koeficijent ukupne rasvijetljenosti 90,24 odsto.

Prema njegovim riječima, u oblasti privrednog kriminaliteta obrađeno je 20 krivičnih djela, te nadležnom tužilaštvu podneseno sedam izvještaja protiv 11 lica. Materijalna šteta pričinjena izvršenjem ovih djela iznosi 965.254 KM, a ostvarena imovinska korist 1.123.945 KM.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Nebojša Popović kaže da je, od ukupno 117 krivičnih djela, 90 iz oblasti opšteg kriminaliteta, 20 iz oblasti privrednog kriminaliteta, pet krivičnih djela u vezi sa zloupotrebom droge, te po jedno iz oblasti bezbjednosti saobraćaja i iz nadležnosti krivičnog zakona BiH.

On je dodao da je u ovom periodu oduzeto 5.584 grama marihuane.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
1 Коментар
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

To milicijo ,ne daj bagri da vam povecavaju taj prsjek. Samo udrite kada mozete,kada ne mozete bjezite,nije vam ih majka rodila.