Za pripremni program prijavljeno 69 mališana

0
Za pripremni program prijavljeno 69 mališana

SOKOLAC – U sokolačkom vrtiću do sada je prijavljeno 69 mališana za Program predškolskog vaspitanja i obrazovanja, rečeno je Srni u ovoj ustanovi.Program počinje 1. marta i traje do 31. maja, a finansira ga Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

„Ovaj pripremni program namijenjen je djeci rođenoj 2012. i 2011. godine koja do sada nisu bila obuhvaćena ni jednim vidom predškolskog obrazovanja“, rekla je direktor sokolačke Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Biljana Kosorić.

Ona kaže da je još rano govoriti o broju grupa koje će biti formirane ove godine, jer prijavljivanje traje do 2. februara.

Kosorićeva je podsjetila da je prošle godine u pripremi program za polazak u školu prijavljeno 66 djece, koja su bila podijeljena u dvije grupe.

„Konačnu riječ o broju pripremnih odjeljenja za buduće prvačiće daje Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske“, kaže Kosorićeva.

Ona je pozvala roditelje čija djeca nisu bila obuhvaćena predškolskim obrazovanjem da prijave svoju djecu za pripremni program.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare