Novo slavlje Paljana

0

Paljanski odbojkaški prvoligaši, odlično su otvorili proljećni dio sezone. Poslije ostvarenih maksimalnih pobjeda u prošlom kolu, upisali su u nastavku i drugi trijumf.

U sklopu 14. kola prvenstva Republike Srpske u dvorani „Peki“ savladali su u muškoj i ženskoj konkurenciji ekipe Crvene Zvijezde iz Obudovca. Pored takmičarskog karaktera utakmica je imala i humanitarni značaj, a prihod od ulaznica biće uplaćen za liječenje teško oboljelog od leukemije sedmogodišnjeg Radomira Orašanina iz Sokoca koji se liječi se u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci.

Odbojkašice Jahorine su sa malo oscilacija u igri, opravdale ulogu favorita i poslije četiri odigrana seta sasvim zaskuženo trijumfuju razultatom 3:1 po setovima 25:16, 23:25, 25:12 i 25:20 protiv mlade i borbene ekipe iz Obudovca, a pobjedu je trasirala postava: Anja Gutalj u dijagonali sa Milicom Krajišnik, na prijemu su bile Milica Kusmuk i Jelena Komlenović, blokerski par čine, Bojana Milidrag i Nikolina Klačar, a na poziciji libera bila je Nikolina Stevanović. „Rolu“ u devetom ovosezonskom slavlju dobile su i libero Natalija Filipovac, Svetlana Tabaković i Jovana Babić , a u igru nise ulazile Anđele Lelek i Nevena Bojanić.

Kod sastava iz Obudovca, zapažene su bile: kapiten Ljubica Šarkanović, Stojanka Popović, Aleksandra Aleksić i na prijemu libero Milica Mišikić, a dara, talenta i potencijala za igru preko mreže iskazuju i Jovana Bijelić, Suzana Stjepanović, Anka Kojić, i Dušanka Pejić, u ugru nisu ulazile Tamara Pavlović i Anđela Tomašević.

Meč je trajao sat i 31 minut.

U sljedećem 15 . kolu koje je na rasporedu 12. i 13. marta Paljanke igraju u Bileći, a odbojkašice Crvene Zvijezde u Obudovcu dočekuje „liderke“ iz Višegrada.

ŽOK „Jahorina Pale – ŽOK „Crvena Zvijezda“ Obudovac 3:1 / 25:16, 23:25, 25:12, 25:20

SPC „Peki“
Gledalaca oko 100

Delegat: Miloš Nešković / Višegrad
Prvi sudija: Zoran Ubiparipović / Bijeljina
Drugi sudija: Dragan Gutalj / Pale
Zapisničar: Bojana Miličević / Pale

ŽOK Jahorina: libero Natalija Filipovac, libero Nikolina Stevanović, Svetlana Tabaković, Bojana Milidrag, kapiten Milica Krajišnik, Anđela Lelek, Anja Gutalj, Nikolina Klačar, Milica Kusmuk, Jovana Babić, Nevena Bojanić, Jelena Komlenović Trener Danilo Tadić

ŽOK Crvena Zvijezda: libero Milica Mišikić, Dušanka Pejić, Jovana Bijelić, Tamara Pavlović, kapiten Ljubica Šarkanović, Suzana Stjepanović, Anka Kojić, Stojanka Popović, Anđela Tomašević, Aleksandra Aleksić Trener Milenko Perušinović

U ostalim mečevima 14. kola „višegradske vile“ na putu za Premijer ligu savladale su sastav iz Laktaša sa 3:0. Istim razultatom Maglić slavi u Mrkonjić Gadu, a „Sokolice“ u Istočnom Sarajevu poslije pet odigranih setova sa 3:2 nadigrale su „Glasinke“ iz Sokoca.

Tabela

1. HE na Drini 40
2. Maglić 33
3. JAHORNA 26
4. Hercegovac 26
5. Slavija 25
6. Laktaši 22
7. Glasinac 18
8. C.Zvijezda 11
9. Stakorina 9
10. Balkana 0

Sigurna pobjeda Paljana

Obojkaši Jahorine osvojili su tri boda u duelu protiv Crvene Zvijezde iz Obudovca u okviru 14. kola Prve lige Republike Srpske, domaćini su slavili maksimalnim razultatom 3:0, po setovima 25:17, 25:19, 25:23.

Paljani sigurnom igrom otvoraju meč 25:17 i u nastavku 25:19 „rezervisti“ Bojan Vidić, Marko Jugović i Nemanja Šuko, dupliraju prednost za 2:0. U trećem dijelu, ispostavilo se i posljednjem, gledali smo neizvijesnost u finišu i nakon „egala“ 23:23 izabranici trenera Vladana Savića bili su odlučniji, spretniji i razultatom 25:23 privode utakmicu za konačnih i zasluženih 3:0.

Kod pobjednika igrom prednjače, povratnik u redove Paljana dizač Boban Šarović, Đorđe Perišić, libero Bojan Aleksić i srednjak Predrag Košarac, a znali su da bljesnu i Đorđe Kosorić, Srđan Furtula i Marko Simović. Vjetrom u leđa pobjedu su pogurali i Bojan Vidić, Marko Jugović i Nemanja Šuko, a pored trenera su bili Bojan Tomić i Predrag Močević.

U redovima poraženog bolji od ostali bili su: kapiten Đorđe Jelisić, Stojan Ćulumović i Mario Perić.

Sljedećeg vikenda 12. i 13. marta u sklopu 14. kola Paljani koplja ukrštaju sa odbojkašima Majevice u Loparama, a Obudovčani dočekuju „uljare“ iz Modriče.

Sa skorom jedanaest pobjeda uz dva poraza i sa 32 osvojena boda, utakmicom više, Paljani su na drugom mjestu ligaške tabele. Zaostaju tri boda u odnosu na Maglić iz Foče.

MOK „Jahorina“ Pale – MOK „Crvena Zvijezda“ Obudovac 3:0 / 25:17, 25:19, 25:23

SPC „Peki“

Gledalaca oko 50

Delegat: Miloš Nešković / Višegrad
Prvi sudija : Dragan Gutalj / Pale
Drugi sudija: Zoran Ubiparipović / Biljeljina

MOK Jahorina: Srđan Furtula, Marko Jugović, Đorđe Perišić, Marko Simović, Predrag Košarac, libero Bojan Aleksić, Boban Šarović, Đorđe Kosorić, Bojan Vidić, kapiten Bojan Tomić, Nemanja Šuko, Predrag Močević Trener Vladan Savić

ŽOK C. Zvijezda: Mirko Josipović, Marko Kojić, Milan Popović, Milan Mitrović, Mario Perić, Dragan Miškić, Stojan Ćulumović, kapiten Đorđe Jelisić, Nikola Božić, libero Milan Đorđić, libero Milan

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji „border“ na Palama.

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare