Članarina 10 KM, a za djecu poginulih boraca besplatna

0

Narodna biblioteka „Pale“ ni ove godine nije mijenjala cijenu članarine, koja ostaje 10 KM, dok je upis za djecu poginulih boraca besplatan, rekla je Srni direktor ove ustanove Nada Gajević. Ona je rekla da je besplatan upis i za djecu predškolskog uzrasta i prvačiće kako bi se kod najmlađe populacije stvorila navika dolaska u biblioteku.


„Pokušaćemo u saradnji sa školama da organizujemo posjetu učenika biblioteci kako bi na taj način privukli najmlađe čitaoce da kasnije i sami dolaze“, istakla je Gajevićeva.

Ona je navela da je prošle godine u biblioteku upisano 411 čitalaca, što je mali broj za opštinu Pale, ali je istovremeno došlo do povećanja upisa studenata i posjeta biblioteci.

„Prošle godine smo imali 14.350 posjeta biblioteci, što je povećanje u odnosu na prethodnu godinu“, istakla je Gajevićeva i dodala da su članovi biblioteke sve generacije.

Gajevićeva se nada da će ove godine biti znatno veći broj upisanih čitalaca.

Ona je napomenula da Narodna biblioteka „Pale“ raspolaže sa oko 30.210 knjiga, a redovno nabavlja stručnu literaturu.

„Prošle godine smo registrovali izdavačku djelatnost i promovisali smo naše prvo izdanje, a riječ je o knjizi `Stid i mjesečina` autora Željka Grujića“, rekla je Gajićeva i ocijenila da je to veliki iskorak za biblioteku.

Ona je napomenula da trenutno pripremaju dva rukopisa koja će poslati na konkurs resornog ministarstva i izrazila nadu da će ta djela biti izdata ove godine.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare