Učenici Osnovne muzičke škole Istočno Novo Sarajevo održali godišnji koncert

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – U okviru „Spasovdanskih svečanosti“ povodom krsne slave opštine Istočno Novo Sarajevo, večeras je održan godišnji koncert učenika Škole za osnovno muzičko obrazovanje koja ove godine obilježava 30 godina postojanja.

Direktor Škole za osnovno muzičko obrazovanje Istočno Novo Sarajevo Mirjana Učur izjavila je novinarima da je na koncertu učestvovalo 65 učenika sa šest smjerova – klavir, gitara, violina, flauta, harmonika i solo pjevanje.

Ona je navela da je ovaj koncert prilika da se sumiraju rezultati rada u protekloj godini.

„Učenici i nastavnici naše škole pripremili su kvalitetan i bogat program. Učenici su se potrudili da na najbolji način izvedu kompozicije i približe ovu vrstu muzike publici, a posebno svojim vršnjacima“, istakla je Učureva.

Ona je naglasila da ova škola ima mnogo talentovane djece, o čemu svjedoče brojne nagrade na domaćim, republičkim, ali i međunarodnim takmičenjima.

Profesor solo pjevanja i solfeđa Maja Gluhić navela je da su među učesnicima dvije učenice iz njene klase koje su osvojile nagrade na republičkom takmičenju u Banjaluci, i to Teodora Zekić prvo mjesto i Anđela Govedarica Lučić treće mjesto.

„Djeca upisuju solo pjevanje od navršene 13. godine, a ove godine uvodi se pripremni razred koji će moći da pohađaju djeca već od 12. godine, odnosno od sedmog razreda osnovne škole. Zbog razvoja glasovnog aparata nije moguće ranije“, pojasnila je Gluhićeva.

Ona je dodala da u svojoj klasi trenutno ima šest učenica, te da je ove godine porasla zainteresovanost za ovaj odsjek.

Učenica šestog razreda Osnovne muzičke škole i drugog razreda solo pjevanja Teodora Zekić ističe da su se dugo pripremali za ovaj koncert, te vjeruje da je publika uživala.

Anđela Govedarica Lučić pohađa prvi razred solo pjevanja i ističe da od ranog djetinjstva gaji veliku ljubav prema muzici i to je, kako kaže, nešto što je ispunjava.

Školu za osnovno muzičko obrazovanje Istočno Novo Sarajevo trenutno pohađa 417 učenika, a upis novih đaka biće organizovan od 1. do 15. juna.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare