Britanski sistem globalne destrukcije protiv pravoslavnog hrišćanstva

1

ISTOČNO SARAJEVO – Velika Britanija je zbog očuvanja vlastite geopolitičke moći stvorila sistem globalne destrukcije koji je u svojoj suštini uvijek bio usmjeren na slabljenje pravoslavnog hrišćanstva i duboko antiruski i antisrpski, izjavio je Srni stručnjak za bezbjednost DŽevad Galijašević.

Galijašević je ukazao na to da su Britanci na Balkanu konstantno preduzimali mjere usmjerene na slabljenje srpskog državnog i kulturnog uticaja u BiH, a u ratu devedesetih godina prošlog vijeka podržavali su sve radikalno islamske, terorističke grupe i organizacije.

„Obezbjedili su novac za njih, prevozili ih na linije fronta u oklopnim transporterima pod zastavom Unprofora i UN, zatim ih obučavali i usmjeravali i na kraju skrivali njihove ratne zločine i prema Srbima i prema Hrvatima“, istakao je Galijašević.

On je ocijenio da u britanskoj politici prema BiH ne postoji nijedna mjera i nijedna radnja ili akcija koja bi se mogla nazvati prijateljskom.

„Velika Britanija je neprijatelj BiH. Britanska politika, a posebno njen obavještajno-bezbjednosni sistem nastupa otvoreno i agresivno kao neprijatelj saradnje među tri naroda u BiH i neprijatelj mukotrpno uspostavljenog mira u BiH“, istakao je Galijašević.

Prema njegovim riječima, djelovanje britanskih specijalnih snaga u BiH je pojačano nakon ubjedljive pobjede SNSD-a, odnosno Milorada Dodika i Željke Cvijanović na proteklim izborima uprkos britansko-američkim akcijama koje su navodno bile usmjerene na slabljenje ruskog uticaja na Balkanu, iako su i strateški i sistematski bili primarno antisrpske i nastavak vojno-obavještajne politike i propagande iz devedesetih godina prošlgo vijeka.

I dolazak 77. brigade u BiH i specijalne operacije koje ova brigada organizuje i izvodi prema narodima i građanima BiH, prema institucijama vlasti u zemlji i prema nosiocima državnih ovlaštenja su neprijateljski čin.

„Upravo iz tog razloga Britanci su predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i srpskom članu Predsjedništva BiH Željki Cvijanović uveli nezakonite, imperijalne i kriminalne sankcije kojim je pokazala metu i usmjeravajući destruktivne resurse prema onima koji predstavljaju građane Republike Srpske i najvažniji su funkcioneri u Srpskoj i BiH“, konstatovao je Galijašević.

On je rekao da ne treba zaboraviti ni instrumente unutar obavještajno-bezbjednosnog sistema BiH i kontrolu nad Obavještajno-bezbjednosnom agencijom koju su Britanci ostvarivali preko instalisanih saradnika na položaju direktora.

„I Selmir DŽuvo i Osman Mehmedagić Osmica su saradnici britanskih službi i njihove marionete, a OSA uvijek bila tek servis britanskih službi“, naveo je Galijašević.

Na kraju krajeva, dodao je on, i vehabizam kao vjerski koncept, te organizacija Muslimanske braće, su proizvod britanskih službi i u BiH su u potpunosti pod britanskom kontrolom.

U ovim strukturama djeluje kadar SDA koji su već sa zvaničnih mjesta, ljutito najavljivali „dane bosanskog gnijeva“ zbog prisilnog odlaska u opoziciju.

„Zato treba imati na umu da su i Milorad Dodik i Željka Cvijanović ugroženi, da im je život ugrožen upravo od ovih britanskih snaga i njihovih falangi u BiH. Zbog toga treba pojačati njihovu ličnu bezbjednost, ali i preduzeti aktivnosti na zaštiti reda i mira u zemlji“, upozorio je Galijašević.

Svojim aktivnostima, zaključio je on, Britanci nastupaju kao najveći rušitelji bezbjednosti i ustavnog poretka u zemlji i njihove neprijateljski orijentisane strukture treba identifikovati kao neprijateljske i staviti pod ozbiljan nadzor.

Galijašević je podsjetio da su analize, koje su na Međunarodnoj konferenciji u Moskvi predstavili Oleg Janovski i Andrej Fursov, o destruktivnom britanskom djelovanju na Balkanu, a posebno u BiH, veoma važne i poučne.

Politikolog na Moskovskom državnom institutu međunarodnih odnosa Oleg Janovski ocijenio je da Velika Britanija, najvjerovatnije, priprema provokaciju velikih razmjera u BiH i istakao da se već iskrcala 77. britanska brigada radi sprovođenja psiholoških operacija u okviru „pametnog ratovanja“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
1 Коментар
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

gospodin covjek