Otvoren literarni konkurs „Duhovnost i savremeni čovjek“

0

ROGATICA – Udruženje žena „Snop“ iz Gučeva kod Rogatice organizovalo je literarni konkurs o temi „Duhovnost i savremeni čovjek“, a za autore tri najbolja prozna i pjesnička rada obezijeđene su novčane nagrade.

Predsjednik Udruženja „Snop“ Slađana Ujić rekla je Srni da je željela da u okviru manifestacije „Dana Preobraženja Gospodnjeg“, kada se obilježava krsna slava opštine Rogatica, bude sadržaj i duhovnog tipa.

Ona je navela da je program za preobraženjske dane svake godine zanimljiv za posjetioce, ali da je nedostajalo duhovnih sadržaja, što je probudilo ideju za raspisivanje literarnog konkursa ovog tipa.

Za razliku od prošle godine kada je istim povodom tema raspisanog literarnog konkursa bila „Pravoslavne žene kroz istoriju“, ove godine je odabrana šira tema – „Duhovnost i savremeni čovjek“.

„Željeli smo skrenuti pažnju na možda i zaboravljene vrijednosti i da se baš pred sam praznik Preobraženja zapitamo da li nam je svima potrebno preobraženje i u duhovnom pogledu“, navela je Ujićeva.

Literarni konkurs organizovan je u saradnji sa opštinom Rogatica, Crkvenom opštinom Rogatica i Narodnom bibliotekom „Vojislav Lubarda“.

Prozne i pjesničke radove učesnici konkursa mogu dostavljati u prostorije Narodne biblioteke „Vojislav Lubarda“ do 10. avgusta.

Za autore tri najbolja rada obezbijeđene su novčane nagrade, prva od 500 KM, druga od 300 KM i treća od 150 KM, navedeno je u konkursu.

Proglašenje pobjednika i uručenje nagrada biće tokom „Preobraženjskih dana“, višednevne manifestacije organizovane povodom 19. avgusta – Dana i slave opštine Rogatica, a tačan termin biće naknadno objavljen.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare