Potpisan ugovor o saradnji, predviđeno formiranje filharmonije

0

BANJALUKA – Narodno pozorište Republike Srpske i Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjaluci potpisali su ugovor o tehničko-poslovnoj saradnji, u okviru priprema za proširenje svoje djelatnosti formiranjem profesionalne filharmonije pod okriljem nacionalnog teatra.

Vršilac dužnosti direktora Narodnog pozorišta Dijana Grbić izjavila je da se ovim ugovorom preciziraju međusobni odnosi dvije institucije, te stvaraju preduslovi za razvoj brojnih zajedničkih kulturnih projekata, saopšteno je iz Narodnog pozorišta.

Grbićeva je dodala da je dogovoren angažman profesora Akademije umjetnosti, koji će pružiti asistenciju kod formiranja simfonijskog orkestra, kao prvi korak i okosnicu buduće filharmonije.

„Akademija umjetnosti je prirodan partner nacionalnog teatra i naš vjerni saveznik na putu do ostvarenja višegodišnjeg sna da Republika Srpska po prvi put dobije profesionalnu filharmoniju, koja će predstavljati svojevrstan zamajac razvoju naše kulturne scene“, rekla je Grbićeva.

Dekan Akademije umjetnosti Dragana Purković Macan precizirala je da će, na osnovu ovog ugovora, biti uspostavljena bliska saradnja između dvije institucije za razvoj zajedničkih projekata.

„Posebno mi je zadovoljstvo što će na ovaj način naši talentovani studenti dobiti priliku za afirmaciju, ali i što će Akademija dati svoj doprinos u dostizanju sna mnogih naših umjetnika a to je profesionalna filharmonija u Republici Srpskoj“, naglasila je Macanova.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare