54. Trka kroz Srbiju 2014 “Stazama slobode naših predaka”

0

Čelni ljudi organizacionog dijela 54. Međunarodne biciklističke trke “Kroz Srbiju 2014”, Ljubomir Živanović i Aleksandar Milenković, posjetili su danas opštinu Pale i tom prilikom razgovarali sa načelnikom opštine Pale Miodragom Kovačevićem.

Pale će nakon godinu dana pauze i Trke kroz Srbiju 2013 godine koja je bila posvećena obilježavanju 1.700 godina “Milanskog edikta”, ponovo biti grad domaćin.

54. Trka kroz Srbiju (Tour de Serbie), koja će se voziti pod sloganom “Stazama slobode naših predaka” biće posvećena obilježavanju dva jubileja, 100 godina od početka Prvog svjetskog rata i 75 godina od osnivanja trke. Trka će biti sastavljena od 6 etapa, na kojima će učepće uzeti biciklisti iz dvadeset zemalja. Etapa koja se vozi kroz Republiku Srpsku je jedna od najzahtjevnijih na dužini od oko 1000 km.

Pale će na taj način biti dio bogate istorije najstarije srpske sportske manifestacije, manifestacije koja već više od pola vijeka kroz sportska dostignuća afirmiše prirodne ljepote i turističke atrakcije mjesta kroz koja prolazi.

“Trka obilježava jedan veliki datum sa dosta simbolike. Sva ta sjećanja kroz sportsku manifestaciju služe promociji mira”, izjavio je načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević.

“Etapa je jedna od najzahtjevnijih i sportisti etapu kroz Republiku Srpsku svrstavaju u rang Tour de France”, izjavio je direktor trke Ljubomir Živanović.

Biciklistička trka kroz Srbiju osnovana je 5. marta 1939. godine, a njeno održavanje prekinuo je Drugi svetski rat. Obnovljena je 1969. godine, i od tada se neprekidno organizuje.

(www.palelive.com)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments