52. Trka kroz Srbiju

0

Pale će i ove godine biti dio bogate istorije najstarije srpske sportske manifestacije – Međunarodne biciklističke trke „Kroz Srbiju 2012“, manifestacije koja već više od pola vijeka kroz sportska dostignuća afirmiše prirodne ljepote i turističke atrakcije mjesta kroz koja prolazi.

Tradicionalna 52. međunarodna biciklistička trka „Kroz Srbiju“ ove godine startovaće 12. juna u Nišu i voziće se putevima rimskih imperatora, od Mediane kraj Niša do Singidunuma (Beograda), gdje je i cilj trke nakon šest etapa i više od 1.000 pređenih kilometara.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/trka-kroz-srbiju-2011/] width=[103] height=[90] title=[52. Trka kroz Srbiju] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb103_] thumb_cache_dir=[thumbs103] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

Četvrta etapa trke, Bajina Bašta – Pale u dužini od 171,8 kilometara, kreće 15. juna u 11.30 časova, a cilj je predviđen u 15.50 u ulici Nikole Tesle u Palama.

Proglašenje pobjednika je predviđeno za 16.00 časova, a konferencija za novinare u 16.15, nakon čega će takmičari autobusima biti prevezeni na Jahorinu.

Peta etapa će startovati iz Milića, a završiti u Rumi.

Opština Pale je od prošle godine odlukom Skupštine “Trke kroz Srbiju” proglašena stalnim organizatorom trke.

„Ponosni smo što smo otvorili vrata našeg grada ovom karavanu sporta i turizma koji povezuje i jača specijalne veze između Srbije i Republike Srpske i postali dio najstarijeg srpskog sportskog brenda“, saopštenoje iz Skupštine opštine Pale.

Na ovogodišnjoj 52. trci „Kroz Srbiju“ startovaće nekoliko velikih svjetskih biciklističkih zvijezda. Među njima je i srpski olimpijac Ivan Stević iz „Partizana“, sada član turskog „Salkano tima“ koga je selektor Radiša Čubrić predstavio kao sigurnog učesnika u olimpijskoj drumskoj trci u Londonu.

Na konferenciji za štampu održanoj 2. juna najavljeno je učešće 22 ekipe, dok je rezervno 23. mjesto ostavljeno za jedan argentinski tim ili ekipu iz Hong Konga.

Organizatori su rekli da su obišli najteže etape, ali da je etapa od Bajine Bašte do Pala možda i pobjednička.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_GOlO6NxPMY}

(www.palelive.com / Srna / tds.co.rs)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare