20 % manje turista na Jahorini

0

U protekloj zimskoj turističkoj sezoni Jahorinu je posjetilo 20 posto manje turista u odnosu na isti period prošle godine, a do početka marta ostvareno je otprilike 25 000 noćenja u ugostiteljskim objektima olimpijske ljepotice, saopšteno je iz Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo. Olimpijski centar Jahorina i Turistička organizacija nastavljaju sa redovnim aktivnostima i pripremama za predstojeći ljetni period koji je na ovoj planini u posljednje vrijeme turistički aktivan. S obzirom na prilično loš početak ovogodišnje zimske sezone, Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo ipak je zadovoljna ukupnim stanjem na Jahorini koje se u drugoj polovini januara i u februaru ove godine znatno popravilo većim sniježnim padavinama, istakao je stručni saradnik za marketing ove organizacije Predrag Lopatić. Prema njegovim riječima, posebno dobra posjećenost turista, uglavnom skijaša, zabilježena je u danima vikenda u pomenutom periodu.

Na nedavno održanom Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu uz standardnu priču o zimskoj turističkoj sezoni Olimpijski centar Jahorina predstavio je i ljetnu turističku ponudu koja je posljednjih godina na ovoj planini sve veća zahvaljujući sportsko-rekreativnim susretima, seminarima i školama u prirodi.

Posljednjih godina na Jahorini sve je veći broj hotela koji rade tokom čitave godine, zatvorenih bazena i sportskih terena među kojima je teren za veliki fudbal ispred hotela Bistrica što će doprinjeti boljoj turističkoj ponudi u ljetnom periodu i nadoknaditi lošu zimsku sezonu, istakao je Predrag Lopatić.

(izvor:RTV IS)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare