18. saziv Likovne kolonije Pale u teškim uslovima

0

U Palama je u subotu otvoren 18. saziv Likovne kolonije Pale u galerijskom prostoru Cekovića kuće.

Za razliku od proteklih godina, Likovna kolonija Pale nije dobila sredstva od lokalne zajednice za organizovanje. Njeno postojanje i tradiciju ove godine su nastavili slikari, koji su sami finansirali svoj dolazak i sredstva za rad i na taj način nastavili tradiciju održavanja saziva Likovne kolonije.


Ove godine, saziv je posvećen
upokojenim slikarima Zdravku Mandiću, Zoranu Anđeliću, Branislavu Vištu.

„Želimo da Kolonija nastavi svoj rad i da i dalje bude jedna od kulturnih žila kucavica u Palama. Ove godine slikari su došli da nam pomognu, jer mi nemamo nikakva ozbiljnija sredstva za organizaciju. Oni su odlučili da daju svoj doprinos, sami finansiraju svoj boravak i na kraju ostave umjetnička djela Koloniji. U galerijskom prostoru Cekovića kuće trenutno nema struje, pa nije moguće vidjeti umjtnička djela. Nadamo se ćemo uspjeti na kraju Kolonije održati izložbu djela na paljanskoj Promenadi“, izjavio je akademski slikar i kustos galerije Likovne kolonije „Pale“ Branislav Kovačević.

U dosadašnjim sazivima Kolonije učestovalo je više od 450 slikara, grafičara i vajara iza kojih je u Fundusu ove manifestacije ostalo preko 700 umjetničkih djela.


(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare