11 rješenja zbog nehigijenskih uslova u objektima

0

HAN PIJESAK – Zdravstveno-sanitarna inspekcija opštine Han Pijesak izdala je u prošloj godini 11 rješenja za uklanjanje nepravilnosti u objektima na području ove opštine, uglavnom zbog neobavljenih sanitarnih pregleda zaposlenih i narušenih higijenskih uslova u objektima.


Zdravstveno-sanitarni inspektor u Han Pijesku Svjetlana Čolović rekla je danas Srni da je inspekcija lani izvršila ukupno 108 kontrola.

U trgovinskim radnjama izvršeno je 35 kontrola, u objektima za ishranu i piće 29 kontrola, u objektima zanatske proizvodnje namirnica sedam, a u objektima industrijske proizvodnje hrane četiri.

Čolovićeva navodi da su vršene i vanredne kontrole u trgovinskim radnjama po nalogu glavnog inspektora zbog falsifikovanih proizvoda, nedozvoljenog reklamiranja, zabrane sumnjivih i higijenski neispravnih životnih namirnica i drugo.

Prema njenim riječima, predmet kontrole bili su proizvodnja i promet životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe, vode za piće, higijenskog stanje objekata, kao i sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti.

Čolovićeva je dodala da kontrolu zdravstvene ispravnosti vode na dva vodovodna sistema u Han Pijesku, Štekavcu i Kraljevoj gori, vrši jednom mjesečno Zavod za zaštitu zdravlja iz Istočnog Sarajeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare