Palelive pomaže projekat: „The Footprints of Gavrilo Princip“

0

Poštovani posjetioci prije nekoliko dana smo stupili u kontakt sa profesorom dr. Paulom Milerom sa Koledža McDaniel u USA koji piše knjigu o atentatu na Franca Ferdinanda u Sarajevu 28. juna 1914. Kontakt se ostvario zahvaljujući našem iscrpnom tekstu o Paljaninu Trifku Grabežu. Pun naziv knjige koju profesor piprema je „The Footprints of Gavrilo Princip:  June 28, 1914, in History and Memory“ ili u prevodu na srpski „Tragovi Gavrila Principa: 28.jun 1914. u istoriji i sjećanju“. Palelive je izašao u susret i pomogao projekat važnim informacijama i fotografijama. Međutim, neke informacije su nam nepotpune i neprovjerene, pa bi svakako bilo značajno da nam i vi pomognete. 

Profesor je pitao da li postoji spomenik Trifku Grabežu na Palama, ili je postojao? Takođe je interesantno pitenje ko je bila učiteljica Leposava Lalić sa kojom je Grabež uhapšen u vozu? 1939. godine u Sarajevu je podignuta „kapela Vidovdanskih heroja“, koja je oštećena 1996. godine, interesuje nas da li neko zna nešto više o ovom vandalstvu?

Od značaja za naš projekat, ali i projekat profesora dr. Paula Milera će biti od koristi i bilo koja druga informacija, koju nam dostavite, a koja nije već navedena u članku

Molimo naše posjetioce da nam pomognu.

Kontakt

www.palelive.com

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare