Opština uputila dopis “Putevima” o izgradnji dva kružna toka

15

Načelnik opštine Pale Boško Jugović uputio je zvanični dopis v.d. direktoru Javnog preduzeća “Putevi” Nenadu Nešiću u kojem je zatražio da u investicioni plan za narednu godinu uvrsti izgradnju dvije kružne raskrsnice na magistralnom putu M-5 koji prolazi kroz urbano područje ove lokalne zajednice.

Šef kabineta načelnika opštine Srđan Šekara rekao je Srni da je opština Pale spremna i finansijski da učestvuje u izradi projektne dokumentacije za ova dva infrastrukturna projekta.

“Takođe, predložili smo preduzeću ‘Putevi’ da dostavimo i podatke za izradu projektne dokumentacije”, naglasio je Šekara, dodavši da je lokalna uprava otvorena za svaki vid saradnje na realizaciji ova dva projekta koja će biti od velikog značaja za Pale i stanovnike ovog mjesta.

Prema njegovim riječima, kružne raskrsnice treba da budu izgrađene kod Osnovne škole “Pale”, odnosno tržnog centra, i Autobuske stanice.

(www.palelive.com / Srna)

15
Postavi komentar

9 Komentara na članak
6 Odgovora na komentare
0 Pratioci
 
Većina je reagovala na komentar
Najpopularniji komentari
13 Komentatori
  Pretplatite se  
Obavjesti me o
Marko

Apsolutno nevjerovatno. Sa kojim razlogom praviti kružne tokove na tim mjestima? Smješno i žalosno.

Jsnabnb

Izgleda da su zagušenja u saobraćaju na tim mjestima zaista astronomskih razmjera. Koliko ste puta i sami na tim mjestima po pola sata i više bili zaglavljeni u gužvi? Sigurno bar nikad u životu.

Sluđen ali nikad podoban

A da to su oni kružni tokovi na “kant” od 700 hiljada KM po komadu, kojima će se drugovi iz Puteva još malo više obogatiti i proprsti koju 100 hiljada KM. Hvala lijepo, nama su dobre i raskrsnice samo malo utegnuti semafore.

Kako je ovo sve providno, a narod ćuti, pa ćutite tako nam i treba samo nek’ se arči, pod plaštom genijalnih ideja i dobročinstava.

#kupio sam kofer, još karta u jednom smjeru…

Pitanje

Oni ce se bas nasekirati kada vi odete odavde. Ovo je i onako zemlja za 200 porodica. Vlast = ogledalo naroda. Mozda i jeste problem jer svi koji su znali vise od tablice mnozenja nisu vise ovde a i ako jesu onda su totalno pasivni na sve sto se desava oko njih.

Jsnabnb

Zar nije potrebnije neko rješenje na raskrsnici “na 4 trake” kod Nove banke?

Uaput rečeno, nadam se da kružni tokovi neće biti sramotna fula kao onaj u Lukavici.

Marko

Ma ne, čekajte mali je to posao postaviti par semafora koji su potrebni, da bi se gospoda propisno “ugradila”.

Naravno da će ti kružni 0 biti fula, ali kod nas će bar biti tabla upozorenja prije kružnog toka “Samo za vozila do 4m dužine”.

Milica

Ili barem ogledalo na raskrsnici ulice koja ide ispod Bartule i izlazi na Univerzitetsku? Preglednost nula bodova. Možda da neko iz DNS-a prođe i tom ulicom, možda se dosjeti…

Sani

Braco i sestre,morate znate da se kod kruzni tokovi prave da bi nekako izvukli pare ,a ne sto su potrebni .I nije mi jasno,kruzni tokovi na magistrali ,to cini mi se nigdje nema.Zar su kruzni tokovi u Palama potrebni ?E,moja braco i sestre ,zar vise nije doslo vrijeme ,da im kazemo NE.Svugdje se narod podigne i odbrani svoje,u federaciji zene odbranise rijeku da se ne unistsva priroda i postavlja mini centrala za koju nisu ni radnici potrebni,u Srbiji isto narod brani svoje,ne znam hoce li uspjeti.Srbi su se umrtvili,prepisimo od komsija ,zar u Palama nema niko da kaze NE?Razocarna sam i tuzna,ako vas svrbe pare,pomozite kome treba,pravite kucice za ugrozene porodice,kupite im odjecu i hranu,ali NE.???

Romanijac

Sokočani u petak u 13 sati brane rijeku Kaljinu….ne daju mini hidrocentralu. Ima nade i za nas

Vozač iz EU

Jedini racionalan razlog mogao bi biti da učesnici u saobraćaju ne čekaju na crvenom svjetlu u trenucima kada nema nikog drugog na raskrsnici. Ali to bi se moglo riješiti uvođenjem tzv. pametnih semafora, koji prepoznaju frekfenciju saobraćaja i prema tome regulišu pravo prvenstva prolaza. A i mnogo je manja mogućnost korupcije jer je cijena znatno manja od cijene izgradnje kružnih tokova.

akcijareakcija

Za par godina, kada bude u funkciji put Sarajevo – Goražde preko Pala, magistrala će biti značajno opterećenija i tada će vjerovatno postojati potreba za ovim kružnim tokovima. Do tada nema potrebe, al’ vjerovatno naši ugrađevinci gledaju u budućnost, a i vole da se vrte u krug

Mali Radojica

E kad to bude onda ce biti pravi naheb… I bez toga je postalo vrlo tesko ukljuciti se sa bocnih puteva na magistralu (sa parkinga prodavnica uz magistralu i sl). Zamisli kako ce tek biti ako taj put postane glavni i jedini na relaciji Sarajevo – Gorazde, jer bice jedno 3 puta vise saobracaja. Ne samo zbog onih iz Gorazda, vec bi u tom slucaju puteve preko Romanije prema dobrom dijelu Srbije (pa cak i za BG) malo ko koristio. Bolje bi bilo da pocnu zagledati kuda da naprave zaobilaznicu oko Pala… Ah, da zaboravio sam, zaobilaznica ce biti onaj pravi veliki auto put koji ce da se provuce tunelom ispod Romanije, rekose od Bogovica do Jelovaca…

Milena.c

A ” Univerzitetska”, a “Nikole Tesle”, misli li ko to rješavati?

ujdsdi

Treba zapaliti ovaj semafor i napraviti modernu petlju i prokopati za metro…

beeeee

Nemoj slučajno da te pare usmjerimo u pošumljavanje oko izvorišta da nam makar djeca imaju vode kad je nama pobjegla… ma šta će nam voda, preči nam je kružni tok! a dva kružna su san svakog od nas…