Obećano da će biti zaustavljena divlja gradnja na planini

4

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra „Jahorina“ Nedeljko Elek izjavio je danas da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obećao da će zajedno zaustaviti divlju gradnju na Jahorini.

Elek je istakao da za Jahorinu vlada ogromno interesovanje, da ne postoji nijedna firma iz regiona koja se bavi građevinom, a da nije došla na planinu, ali je ukazao da ova olimpijska ljepotidža živi od skijanja, ne od gradnje.

„Sada smo na slatkim mukama da biramo koji će investitori doći, pa moramo izabrati one koji ulažu u velike hotele, spa-centre, sportske sadržaje, konferencijske sale, a ne da dozvolimo da čovjek napravi apartman, uzme ekstra profit i odnese u drugu zemlju, a nama ostavi problem“/, izjavio je Elek novinarima nakon sastanka rukovodstva Olimpijskog centra sa predsjednikom Dodikom.

On je istakao da su ovo regionalno čudo napravili uz pomoć Vlade Republike Srpske i Dodika za kojeg je rekao da je Jahorina njegovo „životno djelo“.

Prema njegovim rijelima, važno je povezati Jahorinu sa Andrićgradom i Mećavnikom sa Zlatibora jer je to je krucijalni projekat kroz međudržavnu saradnju Republike Srpske i Srbije, koji će biti žila kucavica ovog regiona sa milion turista godišnje.

Elek je zahvalio svima koji su učestvovali u projektima na Jahorini, od institucija Srpske, grada Istočno Sarajevo, do lokalnih samouprava, ističući da svi mogu biti ponosni na ono što će ove zime biti na planini.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
4 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Za Jahorinu je već kasno! Nepovratno je upropaštena.
Zašto te investitore ne preusmjerite na Pale, pa da tu grade hotele, konferencijske sale i druge sadržaje???

Kasno su se sjetili da treba zaustaviti gradnju, kad je dockan. Popunjeni kapaciteti placeva, jedino da nastave sa daljom divljom siječom šume i tako da dođu do novih parcela. Gramzivosti i halapljivosti kvazibiznismena-ivestitora nikad kraja. Pa kad nestane šume, nestaće i vode, onda nema povrataka. Šuma ne raste prekonoći i lako ne vaskrsava.

Vala bi bio vakat. Steta je za planine da se unistavaju prosle zime sam posjetio i Bjelasnicu, Jahorinu i Vlasic. Osjecao sam se kao u centru grada a ne na planini.

Dje si Bosnjo, bespilotna letjelice