ponedjeljak, 29. maj 2017.

Pale live! Urban info portal

Palelive.com YouTube kanal Prati nas na Facebook-u! Prati nas na Twitter-u!

El. pošta Štampa

Stop zastrašivanju Srba povratnika

ZVORNIK – Srpski povratnici u opštinu Kalesija u Federaciju BiH danas su u Zvorniku organizovali kampanju pod nazivom "Stop zastrašivanju Srba povratnika" da bi upoznali javnost o opstrukcijama i ugrožavanju osnovnih ljudskih prava koje im već 12 godina čine opštinsko rukovodstvo i policijska uprava.


Kampanju je organizovalo Udruženje građana "Agrorazvoj" iz Gojčina kod Kalesije radi ukazivanja na brojne probleme 140 Srba u devet povratničkih naselja u opštini Kalesija.

Predsjednik Udruženja Milisav Garić rekao je novinarima da su danas dijeljeni leci i brošure s ciljem da se sačuva sadašnji broj Srba povratnika i izvrši pritisak na nadležne organe da štite imovinu i živote povratničkih porodica.

Garić je naveo da se u dosadašnjem periodu ispostavilo da vlast i policija namjeravaju trajno iseliti Srbe sa područja opštine Kalesija.

U brošurama srpski povratnici u opštinu Kalesija pitaju zašto su oni ničiji ljudi, zašto ih zloupotrebljavaju, a njihova imovina uzimaju i dijele drugima, zbog čega se oko srpskih naselja još nalaze minska polja, te zašto ih progone i ponižavaju...

Garić kaže da srpski povratnici ne traže mnogo, već da odnos lokalne zajednice bude isti za sve građane, da policija bude u službi građana bez selekcije i diskriminacije, kao i da prestane korupcija i pljačka povratnika.

Kampanja, koja se provodi u okviru socio-ekonomskog osnaživanja povratnika, počela je 9. jula ispred zgrade opštine Kalesija, dan kasnije nastavljena je u Tuzli. Planirano je da bude završena pred zgradom opštinske administracije u Kalesiji u ponedjeljak, 16. jula.


(www.palelive.com / Srna)Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch::(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):S
:!::?::idea::arrow:
Sigurnost
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.
Klikom na dugme "POŠALJI" prihvatam Uslove korišćenja.

Uslovi korišćenja  :  Pošaljite vijest  :  Oglasi  :  Marketing  :  Kontakt                                                                                                        Pratite nas na Facebook Palelive.com YouTube kanal Palelive.com Twitter